zaterdag 25 januari 2020

Vitesse’63 degelijk en slim tegen Onstwedder Boys

Onstwedder Boys en Vitesse’63 hervatten vanmiddag de competitie in Zaterdag 4D. Daarin staat de formatie uit Koekange trots aan de leiding. Op de helft van de competitie is de voorsprong op de nummer twee maar liefst acht punten en dus kunnen de champagneflessen bijna koud worden gezet. De formatie won vrij gemakkelijk bij Onstwedder Boys: 4-0. En omdat de concurrentie punten verspeelde kan het met de Koekangers niet op.

De avond na de wedstrijd zaten de spelers van Vitesse’63 nog wat na te dollen. Ze hadden er ook alle reden toe natuurlijk. Social Media vernam nadrukkelijk de gezelligheid in de kantine van de Drenten. Een lolletje hier en een lolletje daar mag na zo’n mooie overwinning en als alles meezit dan mag je het laatste woord hebben. Dat woord zal enige tijd na het beëindigen van dit verslag nog niet gesproken zijn, want in het Zuidwesten van Drenthe zullen de uurtjes kleiner dan klein zijn. Het ging over de kopstoot van doelman Arjen van Noord. De spelers weten dondersgoed dat hij een rode kaart had moeten hebben, maar de arbiter gaf hem niet. Kennelijk zag hij niet precies wat er gebeurde. Op dat moment was het al 0-2 door twee kapitale fouten in de achterhoede van de oranjehemden. Eerst ging doelman Rein Koudstaal niet vrijuit en later werkte verdediger Gerben Meems de bal in eigen doel. Voor die momenten hadden de Onstwedders evenwel de leiding kunnen nemen, want aanvallend was het niet slecht en de wilskracht was er ook wel, maar er werden te veel fouten gemaakt als gevolg van de vele ruimtes die ontstonden. Zet daar de slim spelende Koekangers tegenover en je hebt de ideale mix voor wat een geflatteerde voorsprong lijkt. Eigenlijk is niets minder waar, want een kwaliteit is ook dat je kunt anticiperen en dat deden de Drenten goed. Sander van Dijk zorgde voor de 0-1 en na Meems’ eigen goal was de koek bij de Onstwedders echter niet op en was Gerko Scheper een aantal keren op snelheid gevaarlijk. Toch gaf de defensie van Vitesse’63 nauwelijks iets weg tot het moment waarop doelman Van Noord een kopstoot uitdeelde. Gerko Scheper dacht aan een penalty, maar daar kwam niets van terecht.

Daarna bleven de gastheren wel voetballen, maar echt gevaarlijk werden ze niet meer. De bezoekers bleven slim spelen en wachtten op momentjes. Die kwamen er ook na rust weer. Eerst weer een grote fout bij de Onstwedders die na ruim een uur spelen de 0-3 door Frits ten Kate inleidde. Een uur later scoorde Aron Westert na een mooie aanval over maar een paar schijven de 0-4. Over en uit voor de thuisploeg waarvan de spelers er teleurgesteld bij stonden. Natuurlijk, ze misten nogal wat spelers en niet de minste: de Sterenborgs, de Jaegersen en de De Wijks. Het kan verkeren, maar de middenmoter moet nog wel kunnen stijgen. Voetballend heel aardig, maar nog te veel ruimte weggevend en dat kan niet tegen ploegen van het kaliber Vitesse’63 met een prima mix van fysiek sterke spelers, slimme spelers, technische voetballers en ook nog eens mensen die gedoseerd kunnen spelen. Dit team moet normaliter de titel pakken.
Onstwedder Boys-Vitesse’63 0-4
Scoreverloop: 10. Sander van Dijk 0-1, 25. Meems 0-2 (e.d.), 61. Ten Kate 0-3, 71. Aron Westert 0-4.
Toeschouwers: 150.
Scheidsrechter: Langenberg.

Onstwedder Boys: Koudstaal; Wagenaar, Meems, Nanne Huiges en Bruining; Bijl, Prins (63. Luc Nieuwenhuis), Sem Nieuwenhuis en Wilzing; Tipker (78. Velthuis) en Scheper.
Vitesse’63: Van Noord; Knol, Heuvelman, Bartjan van Dijk (76. Pekel) en Gunnink (66. Keizer); Sander van Dijk, Van der Linde en Schuttevaar; Aron Westert (74. Kuik), Van den Berg en Ten Kate.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...