zondag 16 februari 2020

Bij Onstwedder Boys zit de klad erin. SJS veel te sterk in Kanaalstreekderby

Er kwamen ondanks het slechte weer heel wat mensen op het duel in de zaterdag vierde klasse D tussen SJS en Onstwedder Boys af. Normaal gesproken weten een man of 75 de weg naar het sportpark aan de Julianastraat in Stadskanaal te vinden, gisteren waren er ongeveer drie keer zoveel. De reden? Onstwedder Boys kwam op bezoek. De gemeentegenoot van de nummer twee in de stand heeft het erg moeilijk en kan al wedstrijden op rij niet meer winnen. Tot overmaat van ramp stapte trainer Richard Streuding daags voor de wedstrijd ook nog op en werden de honneurs door Jan Huls waargenomen. In Stadskanaal verging het de gasten heel beroerd: SJS won met 5-1.

Daardoor heeft de ploeg zo goed als zeker de tweede periodetitel in de zak en is een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse bijna binnen. Dat is ook het doel van SJS dat natuurlijk al jaren op een veel te laag niveau acteert. Wie de wedstrijd van gisteren zag moet tot de conclusie zijn gekomen dat er wel wat mogelijk is met dit team: er zit aardig wat voetbal in en de ploeg kan ook nog eens doseren. Al vroeg werden de blauwhemden trouwens in het zadel geholpen. Verdediger en rots in de branding, Ronald Zuidema, schoot de bal al na twee minuten tegen de touwen nadat een corner werd genomen. Daarna was het Zuidema die achterin met Frank Venema heerste. De bezoekers kwamen er geen moment aan te pas en SJS kon simpel de fouten afwachten en er af en toe een versnelling uitgooien om op jacht te gaan naar de 2-0. Die kwam van de voet van Rick Breedveld die de boel op het middenveld goed onder controle had. Op slag van rust werd het zelfs 3-0 door spelmaker Kay Rijkens.

In de rust was er volop tevredenheid aan de kant van SJS. Logisch, want de thuisploeg had geen kind aan de gasten die niet zo heel veel kunnen worden verweten. De ploeg is immers bouwende aan een team bestaande uit veel jeugdspelers die aansloten en moesten lange tijd ervaren krachten missen. Met de week zakt de formatie en dus dreigt zelfs nacompetitie om zich in de vierde klasse te handhaven. Zover willen de Boys het niet laten komen en zal het allemaal wel goedkomen. Willen de bespelers van De Boskamp nog iets dan moeten ze echt uit een ander vaatje tappen, want de vertoning tegen SJS was niet goed. Toch verging het de Onstwedders na rust wat beter. Hierbij moet gezegd dat de Stadskanaalsters enige tijd te gemakkelijk dachten en de bezoekers op konden rukken en kansen kregen. Dat de jonge Sem Nieuwenhuis, toch een aardige voetballer, de 3-1 maakte door keihard raak te schieten was op grond van de beginfase van de tweede helft nog verdiend ook. De Boys geloofden er toen even in en hadden zowaar de aansluitingstreffer kunnen maken, maar verzaakten. De ingevallen Jasper Nomden maakte tien minuten voor tijd een einde aan de Onstwedder illusies door een hard schot achter doelman Rein Koudstaal te doen belanden. Even later schoot Tim Timmer het kwintet SJS-treffers vol.

SJS-Onstwedder Boys 5-1
Scoreverloop: 2. Zuidema 1-0, 23. Rick Breedveld 2-0, 45. Rijkens 3-0, 60. Sem Nieuwenhuis 3-1, 80. Nomden 4-1, 82. Timmer 5-1.
Scheidsrechter: Reinders.
Toeschouwers: 225.

SJS: De Jonge; Rossing, Zuidema en Venema; Kornelius (46. Nomden), Timmer, Hommes, Rijkens en Breedveld; De Koe (70. Panneman) en Springer (75. Sieders).
Onstwedder Boys: Koudstaal; Wagenaar, Nanne Huiges, Bijl en Luc Nieuwenhuis; De Wijk, Visser en Meems; Sem Nieuwenhuis en Wilzing; Scheper.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...