zaterdag 8 februari 2020

TV Bunde had er zin in tegen streekgenoot Ems-Jemgum

De competitie begint voor TV Bunde over twee weken en dus was er nog een mooie kans een oefenwedstrijd te spelen. Na de zeperd (9-0) van een week geleden in de uitwedstrijd tegen SV Langen ging het gisteren beduidend beter toe Ems-Jemgum met maar liefst 11-0 werd verslagen. Het verschil in niveau is één klasse in het voordeel van de gastheren uit Bunde die op het tweede veld speelden. Een prima accommodatie waar toch zeker honderd man op afkwamen en dat op een kille, winderige vrijdagavond.

Het was een derby tussen twee ploegen waarvan de sportparken op dertien kilometer van elkaar liggen. De gasten hadden dus ook publiek meegenomen en zagen dat hun ploeg op zich helemaal niet slecht speelde. Dat klinkt heel gek, maar ze gaven alles, maar konden het hoge tempo van de titelkandidaat in de Bezirksliga 1 gewoon niet bijbenen. Heel rap werd al gescoord en dat bleef maar zo gaan. Tot aan de thee: zes treffers voor de grensdorpbewoners. Volker Wirtjes scoorde al binnen twee minuten waarna verdediger Thomas Girod vanaf de stip raakschoot. Tien minuten op de klok en voor Wirtjes, Eike-Tjark Schmidt, Joost Diepen en Hartwig Van-Leßen de eer om het halve dozijn vol te schieten. Stuk voor stuk fraaie goals en goed uitgespeeld. TV Bunde speelt als vanouds compact met die heel diepe spits Schmidt en dan de ervaren Wirtjes erachter. Opkomend is het middenveld heel aardig en achterin staat het als een huis met ervaren mannen als Girod en linksback Vladislav Bertram. Gisteren lag het tempo moordend hoog en was er veel beweging in de ploeg. De bezoekers konden er simpelweg niet tegen knipogen.

In de tweede helft ging het de bezoekers niet beter al bleven ze maar gaan en bleven ze knokken om maar die ene goal te maken. Al was het maar voor de eer. Ems-Jemgum is middenmoter in de Ostfrieslandliga en mag volgende week in competitieverband al aan de bak en mag het dan opnemen tegen FC Loquard. Aan de inzet ligt het niet, aan het krijgen van kansen nog wél, maar tegen het sterke TV Bunde is dat natuurlijk geen schande. Het publiek zei al dat het ‘maar’ een oefenwedstrijd is en men daarvan kan en moet leren. En dat hebben de gasten gedaan. De goals na rust van achtereenvolgens Silas Queder, Johann Lübbers, Keno Siemens en twee keer Sebastian Wendland waren niet te voorkomen en als TV Bunde echt wilde hadden ze er vijftien kunnen maken. Veel wisselingen, een lager tempo en minder dynamiek in het veld waren daar debet aan.

TV Bunde – Ems-Jemgum 11-0
Scoreverloop: 2. Wirtjes 1-0, 10. Girod 2-0 (strafschop), 17. Wirtjes 3-0, 23. Schmidt 4-0, 31. Diepen 5-0, 38. Van-Leßen 6-0,  50. Queder 7-0, 55. Lübbers 8-0, 62. Keno Siemens 9-0, 71. Wendland 10-0, 85. Wendland 11-0.
Toeschouwers: 100.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...