vrijdag 6 maart 2020

Sprookje ‘Be Quick Zaterdag is voorbij. Geen ‘Atalanta Bergamo uit’

Het had zo mooi kunnen zijn: een stunt in de strijd om de Noordelijke Districtsbeker. En waarom zou dat ook niet kunnen? Normaal gesproken is het verschil tussen een koploper in de zaterdag derde klasse en een gewezen koploper en nog altijd hoogvlieger in de zondag hoofdklasse te groot om voor een stunt te kunnen zorgen. En tóch hadden ze er verduzie in, de mannen van Be Quick 1887 Zaterdag, de ploeg die het opnam tegen Hoogeveen. Een half uur lang konden de spelers van trainer Robert van den Berg mee. Daarna ging het hard en walsten de Drenten eroverheen: 0-5.

Einde oefening dus, maar ermee zitten doen de spelers van ZatUno zeer zeker niet. Daarvoor vonden ze het allemaal veel te mooi. En ze hebben recht van spreken, want een aantal aardige tegenstanders werd uitgeschakeld. NEC Delfzijl bijvoorbeeld. Van den Berg had er van tevoren ook wel vertrouwen in. “Als we zoals tegen NEC spelen dan zit er wel wat in. We gaan ons best doen en je weet het maar nooit”, sprak de oefenmeester die natuurlijk terdege bewust was van het feit dat Hoogeveen echt kan voetballen. De ploeg die als handelshuis wordt gezien herbergt onder meer voormalige spelers van FC Emmen en talenten uit de regio. Daar stelt de club uit Haren een mooie mix van jonge en ervaren spelers tegenover. Een vriendenteam dat zich na de 0-5 lekker op de competitie kan richten. Van den Berg weet het ook. “De competitie is veel belangrijker en daar kunnen we ons nu op richten. De beker is leuk, maar zeker niet het belangrijkste en we hebben het gewoon goed gedaan.”

Tevreden over het eerste deel van de wedstrijd was Nico Haak overigens niet. “We moesten op stoom komen en ik vond het niveau erg wisselend. Ook na rust was dat zo toen we ze naar een grotere uitslag hadden moeten spelen. Dat gebeurde niet en dat is jammer.” In de eerste fase van de wedstrijd had de thuisploeg overigens gewoon kunnen scoren, want Van den Bergs formatie kreeg zeker enkele mogelijkheden. Pas na een krap half uur kwamen de Drenten beter in het spel en werd het tempo opgevoerd en werden de gastheren met de rug tegen de muur gedrukt. En passant werd ook nog eens twee keer gescoord. Eerst door Björn Zwikker en even later door Aron Timmerman. “Toen was het verschil zoals dat hoort te zijn”, sprak Haak die in de rust wist dat zijn ploeg het op orde had en een ronde verder zou komen.

Van den Berg had het ondanks de achterstand nog een klein beetje geloof en liet zijn ploeg nog even proberen de aansluitingstreffer te maken. Zelfs na de 0-3, een minuut na de aftrap voor de tweede helft door wederom Zwikker. Heel even mocht Be Quick 1887 Zaterdag nog meedoen, maar daarna was het Hoogeveen dat domineerde en nog heel wat goals had kunnen maken, maar het bij slechts twee hield. Twintig minuten voor tijd zorgde Twan Berends voor de 0-4 en nog geen tien minuten later scoorde Zwikker zijn derde van de avond en was het pleit wat ZatUno betreft beslecht. En de hoop op eventueel ‘Europa in’ kan uit de ijskast. Het was overigens wél mooi geweest. Helaas voor de bespelers van de Esserberg geen Be Quick 1887 Zaterdag tegen Rode Ster Belgrado of Atalanta Bergamo om maar eens iets te noemen.

Be Quick 1887 Zaterdag-Hoogeveen 0-5 
Scoreverloop: 35. Zwikker 0-1, 40. Timmerman 0-2, 46. Zwikker 0-3, 70. Berends 0-4, 78. Zwikker 0-5.
Toeschouwers: 110.
Scheidsrechter: Gils.


Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...