woensdag 4 maart 2020

Rolf Dijk belangrijk voor Buitenpost: kwartfinale Noordelijke districtsbeker bereikt

Met zowel Leeuwarder Zwaluwen als Buitenpost gaat het in de competitie nog niet van harte; beide ploegen verkeren onderin respectievelijk de eerste klasse en hoofdklasse in het zaterdagvoetbal, maar in de beker gaat het prima. Afgelopen zaterdag wonnen beide ploegen hun duels en dus is er nog altijd hoop om zich te handhaven. In de strijd om de Noordelijke districtsbeker vergaat het de Friese provinciegenoten overigens prima. Gisteravond speelden beide ploegen in Leeuwaren tegen elkaar. Buitenpost won eenvoudig met 4-0 en weet zich nu kwartfinalist.

Rolf Dijk had met twee treffers een heel belangrijk aandeel in de overwinning van zijn ploeg. Dijk is snel, heeft een leuke actie in huis en kan ook nog eens een goede voorzet afleveren. Bij drie van de vier goals was de man betrokken en dus kan met recht worden gesproken van de titel ‘man of the match’ voor Dijk die na negentien minuten spelen als eerste scoorde. Hij brak de ban, want in het eerste kwartier hadden de Leeuwarders toch wel de overhand. De ploeg speelde frivool, voerde een hoog tempo op, maar had de poppetjes niet op de juiste plaats staan toen Dijk na goed voorbereidend werk van Willem de Boer scoorde.

Daarna was het eigenlijk Buitenpost dat beter bleek. Heel geduldig bouwde de ploeg op om vervolgens op de fout aan de kant van de gastheren te wachten. Geen domme dingen doen en zuinig zijn. Dat wist het middenveld van de bezoekers wel. Op juiste momenten toeslaan was het devies en vooral de boel achterin goed dichthouden. Geen probleem voor Robin Huisman de Jong en Mark Huizinga, de sterke verdedigers van de gasten. Het stond prima daar achterin en dat moest ook wel tegen de broertjes Musliu, de topscorer van de Swealtjes die op het kunstgras helemaal niet gek voetbalden, maar hun meerdere moesten erkennen.

Buitenpost bleef geduldig en voelde wel aan dat het goed moest komen. De broertjes Musliu werden na rust ook nooit echt gevaarlijk en toen de gasten echt gas moesten geven deden ze dat. In het laatste kwartier op het mooie sportpark vielen nog drie goals: eerst de 0-2 door Joran Olijve die door Rolf Dijk werd bediend. Twee minuten voor tijd kregen Dijk en de zijnen een strafschop toen Rik Weening werd gevloerd. Robin Huisman De Jong schoot raak en zag later dat Rolf Dijk het kwartet goals volschoot. De goals waren eigenlijk allemaal het gevolg van het hogere tempo van Buitenpost en de fouten die de thuisploeg maakte. Leeuwarder Zwaluwen kon het niet meer bijbenen en dat hadden de bezoekers dus goed gezien. 

Leeuwarder Zwaluwen-Buitenpost 0-4
Scoreverloop: 19. Dijk 0-1, 77. Olijve 0-2, 88. Huisman De Jong 0-3, 90. Dijk 0-4.
Toeschouwers: 300.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...