vrijdag 6 maart 2020

Reserves SV Meppen vergeten de punten in eigen huis te houden

Veel gevoetbald wordt er momenteel nog niet in het Duitse Emsland, want Pluvius heeft zich te veel laten gelden. En omdat er in het Duitse niet zoveel kunstgrasvelden als in Nederland zijn kon het gebeuren dat de meeste wedstrijd geen doorgang vonden. Het topduel in de Bezirksliga 3 Weser-Ems tussen SV Meppen II en koploper Vorwärts Nordhorn werd wél gewoon afgewerkt. SV Meppen heeft namelijk de beschikking over een kunstgrasveld, de zogenaamde C-Platz. De thuisploeg was voor rust heer en meester, leidde daarin met 3-1 en had de winst absoluut in eigen huis moeten houden, maar zagen de gasten in de tweede helft onnodig langszij komen.

Na afloop van het duel konden de gastheren wel door de grond zakken en zongen de bezoekers al dansend in een kringetje ‘Spitzenreiter, Spitzenreiter…..’. Die woorden die zoveel als koploper betekenen herhaalden ze enkele keren, want heel Meppen en het liefst nog het hele Emsland mocht het weten dat de ploeg uit het Grafschaft Bentheim koploper is gebleven. Het gat tussen beide ploegen blijft derhalve één punt in het voordeel van de Nordhorners die wonder boven wonder nog een punt aan het duel overhielden. De reserves van de 3. Ligaclub, SV Meppen, mogen zichzelf dit volledig aanrekenen, want na een daverende eerste helft ging het volledig mis. De 2-1 was al onnodi na René Hillebrand en Junior Razack Kone de thuisploeg in de zestiende en 42ste minuut naar respectievelijk 1-0 en 2-0 schoten. De topscorer van Vorwärts Nordhorn, Christopher Hölscher, heeft maar een klein kansjes nodig om te scoren en deed dat op slag van rust. Amper een minuut later nam SV Meppen door Jannick Looschen weer afstand. Looschen speelde goed en ging vaak de diepte in en beloonde zijn optreden met een treffer.

Weinigen hadden er nog vertrouwen in dat de bezoekers nog tot een stuntje in staat zouden zijn, maar door de vlotte aansluitingstreffer aan het begin van de tweede helft door Jannis Staelberg, een van de beteren bij de Nordhorners, werd het weer leuk. De rest van de wedstrijd bleven de bezoekers eigenlijk de betere en verdienden ze ook wel een punt. Staelberg zakte een linie en ondersteunde heel knap de achterhoede om het gevaar Niels Grevink te stoppen. De Nederlandse spits die onlangs nog een contract bij het eerste van SV Meppen tekende scoorde niet, maar was wel degelijk belangrijk en dat hadden ze aan de kant van Vorwärts goed gezien. SV Meppen werd eigenlijk nog maar nauwelijks gevaarlijk en de 3-3 van wederom Hölscher, vier minuten voor tijd, was op basis van de tweede helft vrij logisch. De gasten knokten hard en zorgden ervoor dat het voetbal volledig weg was aan de kant van het Meppener ‘Nachwuchsteam’.

Tot vreugde van enkele spelers van Sparta Werlte werd het nog 3-3. Ze waren de koning te rijk, want kunnen misschien wel een slag slaan; hun ploeg heeft drie wedstrijden minder dan de kemphanen van de dag gespeeld en bij een maximale score in die wedstrijden is er een nieuwe ‘Spitzenreiter’.

SV Meppen II-Vorwärts Nordhorn 3-3
Scoreverloop: 16. Hillebrand 1-0, 42. Kone 2-0, 45. Hölscher 2-1, 45. Looschen 3-1, 53. Staelberg 3-2, 86. Hölscher 3-3.