zaterdag 25 juli 2020

Reserves Blau-Weiß Papenburg verslaan stadgenoten

Gisteravond stond op het sportpark van Eintracht Papenburg een echte stadsderby op het programma: Eintracht Papenburg tegen Blau-Weiß Papenburg. Het tweede team van de gasten wel te verstaan, want het ‘grote’ Blau-Weiß Papenburg speelt Landesliga en dat is een behoorlijk niveau in Duitsland. Het tweede speelt in de Möbel Wilken Kreisliga, één klasse hoger dan de 1. Kreisklasse waarin Eintracht Papenbug speelt. Het verschil was ook wel te zien: een beter spelend ‘Blau-Weiß’ dat pas na rust afstand nam: 2-4.

Op de overwinning viel dan ook niets af te dingen en dus had iedereen er wel vrede mee. Ongeveer zestig mensen waren er getuige van. De mensen bij de ingang hadden nog net geen ‘telmachine’ bij zich, maar telden de mensen die vlak voor de klok van half acht het sportpark betraden. Vijftig was eigenlijk de max, maar als iedereen goed verspreid stond dan waren een paar extra ook welkom. Zo waren ongeveer de woorden van de mensen met ‘Ordner’ op een geel hesje geprent. Het ging ook prima en er was nog een gezellige sfeer ook. Een man van dik over de tachtig was helemaal in zijn nopjes toen een bal de zijlijn passeerde en hij dé kans kreeg de bal met een wippertje weer binnen de lijnen te brengen. ‘Das konnte ich auch mal vor siebzig Jahren’, moet hij hebben gedacht. Men kon er net als hij wel om lachen en het duel kabbelde voort nadat de gasten al snel op voorsprong kwamen door Jerome Hensen. De bezoekers hadden daarna de voorsprong eigenlijk moeten verdubbelen, maar stuitten steeds op de hechte defensie van Eintracht Papenburg. Ze hadden het goed op orde en kwamen door Andreas Stammen zelfs nog op gelijke hoogte nadat de keeper van Blau-Weiß Papenburg de bal verkeerd inspeelde. 1-1 bij rust was te karig, maar vanwege het goede verdedigen van de gastheren zeker niet onverdiend.

Na rust ging het anders. Het tempo ging danig omhoog bij de blauwhemden en dus was het wachten op meer goals. Die kwamen ook. Het publiek zag een aantal vlot lopende combinaties en nadat Robin Schomaker twee keer scoorde was het pleit wel beslecht. De 1-3 werd vanaf de stip gemaakt. Daarna werd het nog even spannend toen René Boltjes de 2-3 maakte. Arrogantie aan de kant van de bezoekers werd afgestraft. Totaal onnodig net als de 1-1, maar het gebeurde. Het is dan wel een Testspiel, maar de 72-jarige trainer van Blau-Weiß Papenburg, Fritz Kempf, zal er het zijne van hebben gedacht al maalde hij er niet echt om. Zoals Kempf eigenlijk altijd is: kalm, rustig en ‘het-komt-wel-goed-idee’. Dat kwam het ook, want een fraaie goal van Mathias Pallentin zorgde voor de beslissing.

Eintracht Papenburg-Blau-Weiß Papenburg 2 2-4 
Scoreverloop: 3. Hensen 0-1, 20. Stammen 1-1, 52. Schomaker 1-2, 65. Schomaker 1-3 (strafschop), 72. Boltjes 2-3, 80. Pallentin 2-4.
Scheidsrechter: Schulte.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...