woensdag 8 juli 2020

HSC’21 wint ook tweede oefenduel

Afgelopen zaterdag oefende het Haaksberger HSC’21 al op eigen veld tegen DZC’68. Dat duel werd met 1-0 gewonnen en de korte, maar krachtige oefencampagne aan het begin van dit seizoen werd gisteravond wederom in Haaksbergen afgesloten. SVZW uit Wierden kwam op bezoek en werd met 4-2 aan de zegekar gebonden. Tom ter Hogt, Haaksberger en vele jaren speler van HSC’21, trof twee keer doel voor de gasten en zette zijn ploeg zowaar op een 2-1 voorsprong, maar moest later toezien hoe de gastheren korte metten met de zaterdag eersteklasser maakten.

Net als tijdens de eerste oefenwedstrijd stond men maximaal driehonderdtachtig mensen op sportpark Scholtenhagen toe. Die kwamen ook en dus was het sportpark ‘uitverkocht’. De parkeerplaats stond dan ook helemaal vol en de animo voor het duel dus prima. Twee Twentse ploegen tegen elkaar die overigens niet zo heel vaak tegen elkaar spelen, want HSC’21 speelt op zondag en SVZW werkt zijn wedstrijden op zaterdag af. Het was overigens best een aardig niveautje dat werd laten zien. HSC’21 van het begin af aan beter combinerend en de posities goed bezet, maar de ploeg ging tóch de mist in. De lepe Bas ter Hogt, ex-HSC’21 en ras-Haaksberger, scoorde na een kwartier spelen de 0-1. Even later werd het 1-1 door Diego van der Weide. Dat was overigens een doelpunt dat in buitenspelpositie werd gemaakt, maar werd niet geannuleerd. De 1-1 stand bleef ook tot aan de rust staan en op basis van de eerste helft was dat verdiend.

Vlak voor het rustsignaal werd omgeroepen dat de mensen op hun plaatsen moesten blijven staan en dat er mensen met drankjes langskwamen. Gratis wel te verstaan en dus bleven de meesten ook op hun plek staan: een grote witte stip waarvan de volgende er anderhalve meter van vandaan lag. Coronaproof dus en men liet niets aan het toeval over. Nadat het publiek een heerlijk drankje dat via een kruiwagen met daarop ‘vrije gift’ aan de man werd gebracht had genuttigd ging het duel na rust door. Het had wel iets: voetballen in coronatijd, de kantine gesloten en toch een drankje kunnen nuttigen en ook nog eens een gezellig avondje met leuk en redelijk goed voetbal. Het kon zo maar op een doordeweekse avond in De Ster van Twente, Haakbergen.

Er werd in de tweede helft volop gewisseld en HSC’21 kwam wederom op achterstand. Wederom Bas ter Hogt, die HSC’21 liet zien dat hij hier nog gemakkelijk mee kan, was de man die de 1-2 scoorde. Toen waren ze er flauw van aan de kant van de groenhemden: tempo omhoog, meer druk naar voren en veel beter vanuit de posities voetballen en ervoor zorgend dat de bezoekers niet meer in het spel kwamen leidde de 2-2 van Yannick de Vries in. Amper een minuut later schoot een van de beste spelers van het veld, Coplan Soumaoro, keihard raak en kwam SVZW die schok nooit meer te boven. Cenk Oguz, ooit speler van de gasten, maakte later nog de 4-2 zodat het wel duidelijk was dat de derde divisionist terecht won.

HSC’21-SVZW 4-2
Scoreverloop: 15. Ter Hogt 0-1, 22. Van der Weide 1-1, 51. Ter Hogt 1-2, 58. De Vries 2-2, 59. Soumaoro 3-2, 72. Cenk Oguz 4-2.
Toeschouwers: 380.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...