woensdag 29 juli 2020

Spelle-Venhaus na rust flinke maat te groot voor Union Lohne

Afgelopen avond oefende Landesligist Union Lohne op eigen veld tegen Spelle-Venhaus dat in de Oberliga uitkomt. Het verschil tussen beide ploegen was vooral in de tweede helft te zien. Bij vlagen een moordend tempo van de gasten die al jaren bovenin de Oberliga meedraaien en een fantastische spits in de gelederen hebben: Sascha Wald. Negentig kilo schoon aan de haak en gisteravond weliswaar doelpuntloos, maar een zeer belangrijke schakel bij de ploeg van trainer Hanjo Vocks. Na een helft spelen stond het nog 0-1, een uur later was de 0-3 eindstand bereikt.

Tot aan de thee hielden de gastheren knap stand en dat is een prestatie van formaat. Al dacht het thuispubliek er anders over. De goal die Florian Hoff vijf minuten voor het rustsignaal maakte was volgens heen een ‘stomme, simpele goal’, maar niets was minder waar. Hoff, stond precies goed en de aanval eraan voorafgaand best knap en heel goed dekken deed Union Lohne niet. Dus de goal was nog wel van goede makelij. Zuur was het voor hen des te meer dat de goal aan de kant van de bezoekers viel. Union Lohne deed het prima en kreeg meer kansen en had ook op voorsprong kunnen komen, maar kon het net niet vinden. Dat de gasten dat wél deden is een kwaliteit en dit soort ploegen kan op belangrijke momenten toeslaan: vlak voor rust en eigenlijk uit het niets al meldde de ploeg zich al een beetje: de spelers vonden elkaar op een gegeven moment beter en het was ook een kwestie van aanspelen en vrijlopen waardoor de thuisploeg geen antwoord meer had.

Vooral na rust kwam dat tot uitdrukking. Vooral na de goal van Anton Popov na driekwart wedstrijd. Samen met die andere Rus, Artem Popov, was hij een van de smaakmakers. En dan loopt daartussen nog in de punt van de aanval die beresterke goaltjesdief Sascha Wald. Na de 0-2 werd het tempo moordend en speelde Spelle-Venhaus als een topper uit de Jupiler League in Nederland. Prachtig niveau en een grote kwaliteit is wel het spelen op dit niveau: doseren en op die manier de tegenstander de wil opleggen. Union Lohne kwam er geen moment meer aan te pas en de vedette van die ploeg, Colin Heins, stond op een eiland waar nooit iemand kwam en dus leek de 0-3 aanstaande. Die kwam vijf minuten voor tijd van de voet van Jan-Luca Ahillen.

Union Lohne - Spelle-Venhaus 0-3
Scoreverloop: 40. Hoff 0-1, 65. Anton Popov 0-2, 85. Ahillen 0-3.