vrijdag 31 juli 2020

VVK Zaterdag oefent erop los: zoveel mogelijk scoren is de leus

Het kan niet op met het stad-Groninger VVK Zaterdag. Het is de enige ploeg in het Noorden – en wellicht in het hele land - die elke week een oefenwedstrijd speelt. Hoewel het nog even duurt dat de officiële wedstrijden beginnen is het team van trainer Gert Haak al weken bezig. Ze willen dan ook maar één ding: kampioen van de zaterdag vijfde klasse D worden. Die kans is aanzienlijk groot, maar desondanks wordt er al volop geoefend. Niet alleen tegen eerste elftallen, zelfs tegen derde elftallen. Gisteravond was Wildervank 3 op sportpark Het Noorden in de stad Groningen te gast.

Een vreemd idee natuurlijk: een vermoedelijke topploeg in de vijfde klasse van het zaterdagvoetbal tegen een team dat in de reserveklasse uitkomt. Voor goalgetters als Tim van der Molen en Robert Oosterhof, de absolute smaakmakers bij VVK, zijn ook dit soort potjes genieten. Zij genieten immers van het maken van zoveel mogelijk goals. Tegen wie dat is deert hen niet zoveel. Gisteravond was Wildervank 3 natuurlijk geen enkele partij tegen de Stadjers. Dat wist Van der Molen van tevoren wel, maar het leek hem wel leuk tegen zijn oom te voetballen. Engel Scholtens, trainer van de roodhemden uit Oost-Groningen, is namelijk de oom van de spits van VVK. “Mooi dat het zo kon. Lekker weer veel goals maken en we blijven zo mooi in ons ritme.”

Van der Molen schoot er in de met 16-1(!) gewonnen wedstrijd maar liefst zes in. Collega-scherpschutter Robert Oosterhof maakte er vier en maakte ook nog eens heel wat meters. Verder scoorden Dairon Cecilia twee keer, Joore Smink, Giovanni Rigters en Joris één keer en was een speler van Wildervank zo vriendelijk de bal in eigen doel te werken. Voor Wildervank redde Corian Scholtens, Van der Molens neefje, de eer. Dat was nog voor rust toen de thuisploeg de ruststand op 8-1 bracht. Na rust gingen ze vrolijk verder en schoten ze er nog maar acht in. Wildervank kwam er geen moment aan te pas en werd vooral op het middenveld volledig overlopen. Tegen de kwaliteiten van de Stadjers was deze ploeg logischerwijs niet bestand, maar wie op dit moment wel? Het moet al een sterke derdeklasser zijn die tegengas zou moeten kunnen bieden. Veel vierdeklasser komen er vast op de koffie.


Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...