zondag 26 juli 2020

Van der Molen en Oosterhof belangrijk voor VVK Zaterdag

Op sportpark Het Noorden in de stad Groningen stond afgelopen zaterdagmiddag een echte stad-Groninger derby op het programma: VVK Zaterdag speelde namelijk tegen Oosterparkers, een duel tussen twee teams uit de zaterdag vijfde klasse. Het verschil tussen beide teams was groot, maar dat is ook wel logisch. VVK Zaterdag beschikt namelijk over een team met een paar heel goede aanvallers die op hoger niveau hebben gespeeld en ook de rest van de linies is goed ingevuld. Dat het 6-2 werd was dan ook wel logisch.

Grensrechter Piet Imbos van de VVK’ers zei het vorige week al toen hij toeschouwer was bij vv Groningen-Mamio. “VVK moet heel rap omhoog en met deze jongens kan dat.” Dat kan zeker, want Tim van der Molen en Robert Oosterhof schopten er samen al een slordige driehonderd in en speelden op goed niveau. Afgelopen zaterdag waren ze ook op dreef. Beide spelers scoorden drie keer en verdeelden het dus mooi. De gasten kwamen overigens voor rust op voorsprong. Edmar Janga was de maker van de eerste, waarna Oosterhof twee keer raakschot. Nog voor de thee maakte Riemco van der Bosch gelijk.

Na rust kwam het voor de VVK’ers allemaal goed en ging het tempo bij vlagen flink omhoog en viel Elvis Hedzic in. Hij is een pure voetballer die er voor zorgde dat er echt wat te smullen viel. Maar dat gold ook voor de acties van Tim van der Molen die veel meer in de punt speelde dan voor rust toen hij meer zwierf. Robert Oosterhof bleef vaak achter hem daar waar hij in de eerste helft ook meer zwierf. Ze deden het goed en Oosterparkers had geen antwoord meer. Van der Molen zorgde middels een loepzuivere hattrick voor de 5-2 en Robert Oosterhof schoot het halve dozijn goals vol.

Het gaat lekker met VVK Zaterdag dat ook al dik van Nieuweschans won. Het zal een kwestie van tijd zijn wanneer dit team de titel in 5D Zaterdag gaat pakken en de kans is aanwezig dat als alles bij elkaar blijft dit team rap de derde klasse zal bereiken. Ze blijven ook lekker oefenen. Donderdag a.s. is er wederom een oefenpartij. Ook dan is VVK Zaterdag gastheer op Het Noorden en is Wildervank Zaterdag de tegenstander.

VVK Zaterdag-Oosterparkers 6-2
Scoreveroop: 12. Janga 0-1, 17. Oosterhof 1-1, 25. Oosterhof 2-1, 38. Van der Bosch 2-2, 50. Van der Molen 3-2, 56. Van der Molen 4-2, 65. Van der Molen 5-2, 77. Oosterhof 6-2.
Toeschouwers: 50.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...