dinsdag 25 augustus 2020

Dwingeloo prima tegen beloften HZVV

Bij vv Dwingeloo is het altijd goed toeven. Ook als de competitie nog niet is begonnen en het bekervoetbal aanstaande is. De Dwingelders speelden afgelopen zondag al tegen Read Swart (2-1 nederlaag) en afgelopen avond werd op eigen veld tegen HZVV 2 geoefend. De thuisploeg won knap met 1-0 van de reserve hoofdklasser. De uitslag had hoger kunnen uitvallen.

Daarmee waren ze aan de kant van de Dwingelders uiteraard zeer content. Penningmeester en vader van de nog met vakantie zijnde sterkhouder Frits Nijstad was vol lof: “Ik vind dat wij prima speelden. We zaten er vol op en kregen ook kansen en hadden ruimer moeten winnen. Ook waren we erg fit.” Hij sloeg de spijker op zijn kop. Voordat hij de woorden uitsprak toonde hij vol trots de nieuwe kleedruimtes van de club. De bestuurskamer was ook gewoon open en er was koffie en na afloop een drankje. Dat is vv Dwingeloo: gastvrij en open en altijd leuk en aantrekkelijk voetbal.

Ook zonder Frits Nijstad en een aantal andere vaste waarden van de voorbije jaren: Robert Mulder, Gertjan Boer, Bart Barelds en Tom Kemkers. Ze gaan allen in het tweede spelen om het verschil tussen het vlaggenschip en Dwingeloo 2 te verkleinen. “Het zijn jonge vaders die een gezin hebben. Dat is ook belangrijk. We gaan dit soort jongens in het eerste missen, maar er sloten in de plaats van hen heel wat jeugdspelers aan.” Nijstad gaf aan dat de ervaren jongens niet zomaar zijn op te vangen, maar wat de jonge gasten lieten zien was indrukwekkend: frank en vrij speelden ze, vol inzet, met veel passie en nog aardig combinerend voetbal ook. HZVV 2 had geen poot om op te staan en kwam er niet aan te pas. Een verdienste van de thuisploeg die de wedstrijd voor rust al besliste toen Frank de Leeuw vanaf de stip raakschoot.”

De vraag was op Dwingeloo dit kon volhouden: een heel behoorlijk tempo tegen een ploeg die eigenlijk beter zou moeten zijn. Het antwoord werd gauw duidelijk: Dwingeloo was ook na rust wat beter en had de trekker beter moeten overhalen om ruimer te winnen. Dat was verdiend geweest, hoewel HZVV 2 zeker ook bleef knokken, maar eigenlijk niet gevaarlijk werd. Steeds weer zat er een Dwingelder been tussen of een van de sterke mandekkers. De Leeuw was een rots in de branding en omdat alle linies zo goed, kort op elkaar aansloten volgde het succes wel en dus was Albert Nijstad extra positief. “Vorig seizoen zesde, maar als er geen corona was geweest dan hadden we hoger gestaan. Dit seizoen kan ook een leuke competitie worden. Maar eerst de beker. We beginnen tegen Havelte, maar dat is pas dinsdag.”

Na afloop van de wedstrijd was de nieuwe trainer van Dwingeloo, Rob Vliek, ook blij. Hij was blij met de complimenten die hij van de aanwezigen in de bestuurskamer kreeg. Vijf mochten er zitten. Een zesde die binnenkwam keerde zich gauw en hield zich keurig aan de regels. Dat doen ze allemaal bij de club. Albert Nijstad gaf aan dat ze per heden met een coronaproof sportpark bezig zijn. “Er mogen maar 32 mensen in de kantine zijn en daarom zetten we hier buiten op het terras een grote tent neer waar men in mag. Daar komen de picknickbanken ook in te staan en zo gaan we het de komende tijd doen. We laten niets aan het toeval over. Men kan de handen desinfecteren en wie straks de wedstrijden zal bezoeken moet zijn of haar naam en telefoonnummer invullen.”

Dwingeloo-HZVV 2 1-0
Scoreverloop: 33. De Leeuw 1-0 (strafschop).
Scheidsrechter: Lageveen.
Toeschouwers: 50.


Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...