zaterdag 22 augustus 2020

Kersverse Kreisligisten na rust sterk

In Dalum stond gisteravond een interessante krachtmeting op het programma: SV Dalum nam het op tegen SV Suddendorf-Samern. Beide ploegen promoveerden naar de Kreisliga, de een in het Emsland en de ander in het Grafschaft Bentheim. Voor de rust was het erg pover, maar in de tweede helft twee sterke ploegen die vooral veel kracht bezitten en een enorme Ausdauer. Dat het 1-1 werd is niet eens zo vreemd, want de betere kansen waren voor de gastheren, het meeste balbezit toch voor de bezoekers.

Het verschil in niveau tussen beide speelhelften was zo groot als de reis van Flensburg naar München, maar beide ploegen maakten na rust alles goed was in de eerste helft niet zo goed was. Het in kleine getale opgekomen publiek genoot van zo maar een avondje voetbal van hun SV Dalum. Een handvol mensen uit bijna het zuidelijkste stukje Niedersachsen kwam mee en keek toe hoe hun technische staf na rust dusdanig goed coachte dat SV Suddendorf-Samern de organisatie strak hield, weinig fouten maakte en erg compact bleef spelen. Bij vlagen was het tempo prima, maar er waren overall maar weinig kansen.
Vijftig mensen waren er vanwege het coronavirus welkom en dus kon het wel eens dringen geblazen zijn bij de kassaman die – zoals vaker in Duitsland – ‘gewoon’ bij een ronde statafel staat met daarop of een centenbakje of – in coronatijd- formulieren om in te vullen, zodat men weet wie er was, waar men woont en hoe men te bereiken is. Het adres en telefoonnummer was voldoende. De man ging ervan uit dat iedereen in Dalum woont en dus hoefde er geen woonplaats bij. Ongeveer dertig mensen waren er om op het prima bijveld omgeven door tal van dazen de wedstrijd te aanschouwen. Rommelig, erg rommelig tot aan de thee zodat je zou denken dat het niks wordt, maar dan de tweede helft: dat is voetbal in Duitsland. En maar gaan en maar gaan en spelers die al hijgend een corner nemen, al hijgend op de indraaiende corner wachten en als ze helemaal kapot zijn hun tweede en derde adem opzoeken en die gaan benutten. Opgeven is geen optie en altijd weer is er die heel strakke organisatie. Een heel mooie steek- of dieptepass of het uitschakelen van een mannetje is er niet zo bij en wie van voetbal op het middenveld houdt kon genieten gisteren.

In de tweede helft dan. Toen scoorden de gasten als eerste door Matthias Prinz. Na ruim een uur spelen deden de gastheren iets terug toen de bezoekers het compacte even verloren en de slimme Dalumers via Dennis Herbers op gelijke hoogte kwamen. Hij schoot vanaf de stip raak. Daarna kon het alle kanten op en leek de formatie uit het Grafschaft Bentheim beter. Vooral fysiek, maar achterin stond het als een huis bij de Dalumer SV.

SV Dalum-SV Suddendorf-Samern 1-1
Scoreverloop: 52. Prinz 0-1, 63. Dennis Herbers 1-1 (strafschop).
Scheidsrechter: Eikens.