donderdag 22 oktober 2020

Grün-Weiß Firrel heeft Nikky Goguadze nodig

Het is een complete chaos in de Landesliga Weser-Ems Nord: de ene ploeg speelde al vijf wedstrijden, terwijl de andere er nog maar één speelde. De reden laat zich raden: corona. In Ostfriesland valt het allemaal nog wel mee en ook in de Landkreis Oldenburg en dus konden Grün-Weiß Firrel en VfL Wittekind Wildeshausen gisteravond gewoon voetballen. Het publiek kreeg zeven goals te zien: 3-4.

De wedstrijd begon erg spectaculair: Manuel Suda schoot vanaf de aftrap richting het doel van de gasten en scoorde. 23 tellen stonden er op de spreekwoordelijke klok en Grün-Weiß Firrel kende een pikstart. Zouden ze de 4-1 overwinning op Sparta Werlte dan een goed vervolg kunnen geven? Daarvoor ging het niet best: een 4-1 nederlaag tegen streekgenoot Germania Leer bijvoorbeeld en maar zes punten uit vier wedstrijden. Giorgi Goguadze, een van de vier Nederlandse spelers bij de Ostfriesen had het zich wel anders voorgesteld. “We zouden voor de titel gaan, maar als het zó doorgaat dan moeten we nog uitkijken.” Hij had er echter wel een goed gevoel over hoewel hij VfL Wittekind Wildeshausen totaal niet kent. Wie wel van de vier Nederlanders? Ze komen eigenlijk net kijken op dit niveau al speelde Nikky Goguadze al kort twee treetjes hoger. Tegen VfL Wittekind Wildeshausen stond hij langs de kant, want hij zat een schorsing uit. Hij werd node gemist, want voorin brachten de groen-witten te weinig.

De rappe voorsprong van de thuisploeg werd al gauw te niet gedaan, want een minuut na de treffer van Suda maakte Maximillian Seidel de gelijkmaker door van dichtbij in te tikken na een puntgave voorzet vanaf de linkerkant. Te zien was al dat de linies van de gastheren niet goed aansluiten en er te veel ruimte werd weggegeven. Dat gold later tijdens het duel ook al was Grün-Weiß Firrel tot de thee de beste, maar kwam het door een eigen doelpunt van André Lücke weer op achterstand, maar zorgde Suda nog binnen het half uur voor dat de stand weer in evenwicht werd gebracht. De hard werkende Giorgi Goguadze die broertje David ook zag opgesteld en landgenoot Aleksandar Radenkovic schoot op het doel van Miguel Förster die de inzet nog pareerde, maar in de rebound schoot Suda raak. Suda is de topscorer van Grün-Weiß Firrel en de man die een vrije rol heeft achter de aanvallers van de ploeg. Hij had de tweede helft eigenlijk niet meer mogen meemaken, want had – als die bestond – een donkerrode kaart moeten hebben nadat hij Robin Ramke keihard van achteren onderuithaalde.

In de tweede helft verging het de thuisploeg een stuk minder dan in de eerste helft. De gasten speelden erg sterk en onder aanvoering van Sascha Görke draaide het ineens. De 2-3 door Timo Goldner aan het begin van de tweede helft was dan ook verdiend, maar na driekwart wedstrijd deed Giorgi Goguadze iets terug. Hij schoot een gave voorzet van Manuel Suda achter Förster. Daarna kon het alle kanten op, maar trokken de gasten aan het langste eind: Goldner werd matchwinner en daarmee kreeg zijn ploeg twee punten te veel.

Grün-Weiß Firrel verdiende zeker een punt, maar staat nu op zes uit vijf. Normaal geproken sta je als team dan aan de onderkant van de middenmoot en dus is er reden tot zorgen voor Giorgi en David Goguadze die na de wedstrijd sportief een praatje maakten. “Als dit zo doorgaat vliegen we eruit. Dat kan niet. Er is kwaliteit zat. Iedereen zal keihard moeten werken. Aan ons ligt het niet, wij gaan er wel voor. Een paar keer per week rijden we bijna vier uur heen en weer vanuit Nederland en we trainen altijd. We doen er alles aan om met Grün-Weiß Firrel voor een goede klassering te gaan.”

Grün-Weiß Firrel-Vfl Wittekind Wildeshausen 3-4
Scoreverloop: 1. Suda 1-0, 2, Seidel 1-1, 23. Lücke 1-2 (e.d.), 28. Suda 2-2, 53. Goldner 2-3, 65. Giorgi Goguadze 3-3, 78. Goldner 3-4.
Scheidsrechter: Eikens (Dalum).