woensdag 21 oktober 2020

Eintracht Nordhorn kan niet zonder Kamal Singh

 Afgelopen zondag speelde Eintracht Nordhorn de uitwedstrijd in de Bezirksliga 3 Weser-Ems tegen Olympia Laxten. Die ploeg is middenmoter en de de Nordhorners weten zich in de subtop geklasseerd. Al snel was duidelijk dat de gasten beter waren en de rust met 1-2 in gingen. Daarna werd het 2-2 en bleef het tot de slotfase spannend. Daarin bleken de bezoekers de betere en werd met 4-2 gewonnen.

Tot nu draait Eintracht Nordhorn heel aardig mee in de Bezirksliga 3 Weser-Ems. De formatie van trainer Ralf Cordes deed lang mee om de bovenste plekken, maar staat inmiddels zesde. Nog altijd ‘kort’, maar het gat met het tweede van koploper Spelle-Venhaus en het tweede van SV Meppen, dat tweede staat, is al zes en vier punten. Van laatstgenoemde ploeg verloren de Nordhorners vorig week met 3-2. Het had ook de andere kant kunnen opgaan, want dankzij twee goals van Kamal Singh leek ‘Eintracht’ op de winst af te stevenen. Het liep dus anders en dus loopt Eintracht  Nordhorn achter de feiten aan. Aan Singh ligt het niet; hij scoort altijd, maar zijn ploeg maakt soms nog te veel fouten waardoor er regelmatig onnodig tegengoals ontstaan en dus kan dit team niet constant genoeg presteren. 

Singh was in Laxten ook weer op dreef. Wat heet: hij was bij elke aanval betrokken, scoorde drie keer en bracht in de slotminuut Martin Kamp in stelling zodat hij de 2-4 kon maken. Voor Olympia Laxten was het op zich zuur, want tot vijf minuten voor tijd konden ze mee en hadden ze het geloof dat ze konden winnen en dat was niet eens zo’n gek idee. Eintracht Nordhorn heeft echter die enorme klasbak Kamal Singh in de ploeg. De man scoort altijd, staat altijd goed, loopt op alles, is een voorbeeld voor menig speler, zeikt nooit en is ontzettend slim. Dusdanig slim dat hij op de juiste momenten zijn ploeg er doorheen kan slepen. Hij wordt daarbij door een goed voetballend middenveld gesteund. Allemaal fantastische rasvoetballers met de controleur Fabian Weidekat erachter. Dat is een soort Jan Wouters die alle rommel moet opruimen en ook nog eens kan openen.

Omdat het middenveld soms iets te graag wil ontstaan er wel eens gaten en zou een extra controleur geen overbodige luxe zijn, maar zelfs daar zou Kamal Singh kunnen spelen; tegen betere tegenstanders zakt hij wel eens een linie en helpt hij zijn ploeg op een andere manier door te scoren. Deze man is geen player, maar een teamplayer. Hij zou eigenlijk gewoon lekker in de Regional- of Oberliga moeten voetballen, maar kiest voor Eintracht Nordhorn. En daar zijn ze heel blij mee.


Olympia Laxten-Eintracht Nordhorn 2-4
Scoreverloop: 7. Kamal Singh 0-1, 22. Többen 1-1, 24. Kamal Singh 1-2, 58. Meermann 2-2, 86. Kamal Singh 2-3 (strafschop), 90. Kamp 2-4.
Toeschouwers: 200.
Scheidsrechter: Veen.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...