woensdag 7 oktober 2020

Harkemase Boys plaatst zich voor hoofdtoernooi Toto KNVB Beker

Net als vorig seizoen is het Harkemase Boys gelukt het hoofdtoernooi van de Toto KNVB Beker te bereiken. De Zaterdag Derde Divisionist kende gisteravond op eigen veld gezien de uitslag niet al te veel moeite met Flevo Boys, maar ze moesten er wél even inkomen. Trainer Jan Piet Bosma van de Harrekieten moest toezien hoe zijn ploeg het eerste gedeelte van de eerste helft de voet door de Flevolanders werd dwarsgezet. Die ploeg kwam dan ook op voorsprong, maar na rust kwam de Friese voetbalmachine op gang en is of Kozakken Boys of DEM de eerste tegenstander in het ‘grote’ landelijke bekertoernooi.

Het leek wel alsof Harkemase Boys er aanvankelijk iets te gemakkelijk over dacht. Iets als in ‘Flevo Boys is hoofdklasser en wij spelen een niveau hoger en het moet dus wel kunnen’. Omdat het bekertoernooi iets aparts is is er veel mogelijk en kan een ploeg die op lager niveau acteert tot ‘rare’ dingen in staat zijn. En als je dan ook nog een topspits in de persoon van Yumé Ramos in huis hebt dan kun je het de Friezen best wel lastig maken. Het fanatieke thuispubliek was er dan wel niet, maar een aantal fanatieke bestuursleden zag het goed: “Zij zitten er veel feller op. Kom op Boys!”. Voor hen was het niet te hopen dat die andere Boys dat hebben gehoord, hoe dan ook stond het na een kwart wedstrijd spelen 0-1. Yumé Ramos, die vrijwel altijd goed staat en een pure centrumspits is, rondde een mooie aanval bekwaam af. Een snoeihard schot verdween achter Harkemase Boys-goalie Erick Jansema. Het was nog verdiend ook, maar daarna volgde de ommekeer. Na iets meer dan een half uur spelden scoorde Jari Slort die ook steenhard raakschoot. Eigenlijk het eerste wapenfeit van de rood-witten die daarna op stoom kwamen. Er volgende veel kansen, maar de rust werd met een 1-1 stand gehaald.

De tweede helft was er een om van te smullen. De fans van de Harrekieten konden het gelukkig voor hen via een livestream meemaken en zagen dat hun ploeg doorging met waar men was gebleven: aanvallen, het spel dicteren en de tegenstander geen kans geven. Scoren deden ze ook nog. In minuut 53 was het Kian Visser die een gave voorzet van rechtsback Jesse Renken tegen de touwen kopte en tien minuten later was het wederom de beurt aan Jari Slort. Ook deze keer kwam hij via de rechterkant om hard uit te halen.

De gasten uit Flevoland stonden erbij en keken ernaar, maar hadden eigenlijk niets meer in te brengen en mochten nu hopen dat de schade beperkt zou blijven. Het liep iets anders, want tien minuten na de goal van Slort was het Johan Tiems die de aansluitingstreffer scoorde. Uit het niets en eigenlijk de schuld van de thuisploeg zelf die iets te gemakkelijk dacht en de wedstrijd in het slot had moeten gooien. In de slotfase gaf de Harkemase ervaring echter de doorslag: eerst zorgde Henny Bouius voor de 4-2 en met een stifte a la Dennis Bergkamp schoot invaller Berwout Beimers het kwintet Friese treffers vol.

Harkemase Boys-Flevo Boys 5-2

Scoreverloop:
22. Ramos 0-1, 32. Slort 1-1, 53. Visser 2-1, 63. Slort 3-1, 73. Tiems 3-2, 80. Bouius 4-2, 83. Beimers 5-2.

Harkemase Boys: Jansema; Renken, Achuna, Bruintjes en Voest; Huizing (83. Bloeming), Van Duinen en Postma; Bouius, Visser (67. Beimers) en Slort (79. Max de Jong).
Flevo Boys: Huisman; Strikwerda, Reussing, Janzen en Dantuma (85. Bakker); Hassan en Boer (85, Rijckenberg); Rorije (67. Tiems), Boundati (67. El Ghamarti) en Zuidema (85. Lakhloufi); Ramos.