zaterdag 10 oktober 2020

Heerenveen na rust veel te sterk voor zwaar gehavend SC Stadspark

Eerder dit seizoen werd het duel tussen Heerenveen en SC Stadspark in de zondag eerste klasse F vanwege coronasymptomen bij spelers van de Stadjers afgelast. Afgelopen woensdag werd het duel op sportpark Skoatterwâld weliswaar gespeeld, maar wederom waren er coronagevallen bij de gasten. Ze hebben het ook gemerkt, want een groot aantal vaste krachten ontbrak en dat konden ze niet opvangen, hoewel het tot de thee nog wel ging: 1-1 bij rust, maar uiteindelijk 5-1.

Er viel eigenlijk niets op af te dingen. In de eerste helft was namelijk al te zien dat de Friezen veel gemakkelijke voetbalden en zichzelf niet beloonden; te druk, geen goede eindpass, te graag willend en niet secuur genoeg. En de bezoekers kwamen nog op voorsprong ook door Jord Blokker, een ijzersterke spits die deze avond op een eiland woonde. Niemand kon of wilde hem redden. Laten we het maar op ‘kon’ houden, want de volgelingen van trainer Robert Bos konden niet beter. Geen schande, want er waren er een aantal bij die in een lager team spelen en ze roeiden dus met de riemen die ze hadden. De voorsprong kwam dan ook wel een beetje als een soort van bonusje. Blokker was de gevierde man en liep zo door de op dat moment nog fragiele Friese defensie heen. Nog geen minuut later volgde de gelijkmaker en een soort van ommekeer in de wedstrijd: Bram Duijker profiteerde van een fout van de keeper van de Groningers en scoorde.

Heerenveen werd beter en beter en de bezoekers kwamen er niet meer aan te pas. Ze kregen het ook steeds moeilijker, vooral toen de sterke verdediger Chekina Nzoko het veld met een blessure moest verlaten. In de tweede helft ging het helemaal mis voor de stad-Groningers die zich geen raad meer wisten met de technische en jonge ploeg uit Friesland. Op twee spelers na zijn ze allemaal jonger dan twintig en swingde het team van ex-prof Niklas Tavajärvi enorm. Charaf-Eddibe Mehdi maakte de 2-1 en even erna miste Bram Duijker vanaf de stip. Daarna ging het hard: Tim Strandstra rondde een voorzet vanaf links bekwaam af en even later scoorde Mehdi zijn tweede van de dag. Mehdi was een plaag voor SC Stadspark. Een tovenaar op het middenveld met prachtige passjes en prima inzicht. Het leed voor de bezoekers werd nóg erger toen linksback Soeren Grigoryan in de slotfase het kwintet Friese goals volschoot. Zijn ploeg staat er met zes uit drie prima voor. De Stadjers staan puntloos laatste, maar hebben nog een wedstrijd te goed.

Heerenveen-SC Stadspark 5-1
Scoreverloop: 23. Blokker 0-1, 24. Duiker 1-1, 49. Mehdi 2-1, 73, Strandstra 3-1, 83, Mehdi 4-1, 88. Grigoryan 5-1.
Scheidsrechter: Alberts.