maandag 19 oktober 2020

SV Groß Hesepe loste SV Erika/Altenberge als koploper af

Afgelopen vrijdagavond stond op het sportpark van SV Erika/Altenberge een topduel in de 1. Kreisklasse Mitte A op het programma: promovendus en koploper (!) SV Erika/Altenberge nam het op tegen medehoogvlieger en titelkandidaat SV Groß Hesepe. In een duel dat niet de hoogste amusementswaarde kreeg en zeker niet bol stond met goed voetbal wonnen de gasten met 3-1 en daarmee loste de ploeg SV Erika/Altenberge heel even af als koploper. Twee dagen later stond FC Wesuwe, de buren van de gastheren van de dag aan de leiding. SV Groß Hesepe volgt met net als FC Wesuwe dertien punten, terwijl SV Erika/Altenberge op twaalf staat. Het zit dicht bij elkaar, maar de bezoekers kunnen wel eens hoge ogen gaan gooien dit seizoen.

Vorig seizoen zat het er al een tijdje aan te komen, de frivool en bij vlagen ook goede spelende formatie van SV Groß Hesepe steeg met de week op de ranglijst en kwam vanuit het niets richting de top. Wat als er geen corona zou zijn? We komen er nooit meer achter, maar misschien had SV Groß Hesepe het de latere promovendus VfL Rütenbrock wel lastig kunnen maken. Heel graag komen ze dat team volgend seizoen tegen. Dan moet eerst wél het kampioenschap in de wacht worden gesleept of zal eventueel via de nacompetitie gepromoveerd moeten worden. De formatie van trainer Jens Backer ligt op koers en dat was eigenlijk ook wel de verwachting. Ze hebben namelijk groeibriljant Julius Janknecht. Hij maakt doelpunten bij de vleet en is dus levensgevaarlijk.

Scoren tegen SV Erika/Altenberge deed hij dan wel niet, hij was af en toe erg gevaarlijk. De gasten begonnen prima aan de wedstrijd en hadden na twintig minuten spelen zeker met 2-0 voor moeten staan. Een wat oudere supporter van de thuisploeg zag de bui al hangen. Hij zei dat zijn ploeg ook zo tegen TSV Concordia Schöninghsdorf begon, maar dat duel won zijn ploeg met gemak. Dus de reden dat hij ineens wegging was enigszins vreemd te noemen. Hoe dan ook verging het de gastheren niet al te best. De bezoekers uit Groß Hesepe kwamen pas na twintig minuten spelen aan de leiding door Fabian Klask. De karige 0-1 bleef tot aan de rust staan en daarmee deden de bezoekers zichzelf veel te kort. De kreet door een speler van SV Groß Hesepe ‘beloon jullie zelf eens’ zegt genoeg. Maar dat deden ze maar niet.

Pas in de tweede helft ging het beter. Net op het moment dat de thuisploeg wat beter ging spelen werd de 0-2 geproduceerd. Notabene door een speler van SV Erika/Altenberge, namelijk André Haupt. Zes minuten later werd het toch weer spannend en op basis van de sterkere tweede helft van de gastheren was dat ook wel terecht: met nog 21 minuten te spelen verkleinde Rainer Rolfes de achterstand en werd het weer leuk. De 2-2 kon daarna maar zo vallen, maar ook de 1-3. Het kon beide kanten op. Niet Julius Janknecht, maar Mathis Janknecht besliste de wedstrijd. Omdat het in de laatste minuut was kon SV Erika/Altenberge het tij niet meer keren.

SV Erika/Altenberge-SV Groß Hesepe 1-3
Scoreverloop: 20. Klask 0-1, 63. Haupt 0-2 (e.d.) 69. Rolfes 1-2, 90. Mathis Janknecht 1-3.