maandag 19 oktober 2020

Krankzinnig bekerduel wordt door A-junioren van Kickers Emden beslist

Afgelopen donderdagavond stond in het stadion van Germania Leer een heus bekerduel op het programma: de oudste jeugd van Jugendförderverein (JFV) Leer legde het af tegen de leeftijdsgenoten (A-junioren) van Kickers Emden. Het betrof een wedstrijd in de tweede ronde van de A-Junioren Bezirkspokal Weser-Ems. Een krankzinnige wedstrijd die door de gasten werd gewonnen: na strafschoppen werd het 7-8.

En dus zongen de best wel veel meegereisde supporters van toch wel het ‘grote’ Kickers Emden ‘Derbysieger’ in het kwadraat. Ze genoten hoorbaar en togen na het duel meteen naar een grote hamburgerketen, even verderop. Veel jongeren inderdaad die of vrienden van hen in het team van Kickers Emden weten of eventueel familie. Hoe dan ook waren ze spekkopers en ze wilden dat wel even weten. Heel Leer mocht het weten. En als het aan de jongeren lag heel Ostfriesland. Voor de thuisploeg die een niveau lager dan de formatie uit de havenstad uitkomt (Bezirks- tegen Landesliga) was het wel een zure nederlaag al gaf niemand de Leeraner nog een Eurocent, want halfweg koers leidden de bezoekers al met 2-0 daar waar er nog veel meer in zat. Tim Benjamins en Maurice Bombach maakten de treffers.

Na rust ging het heel anders. Eerst werd een aantal jeugdige bezoekers met een alcoholisch drankje vriendelijk verzocht dat weg te gooien of het stadion te verlaten. Met frisse tegenzin deden ze het waarna ze toch maar weer richting staantribune terugkeerden. Een veredelde staantribune weliswaar, want in coronatijd zit men er verplicht op witte tuinstoelen uit de jaren zeventig. Opgeruimd staat netjes en de in de eerste helft nog verbaal aanwezige enigszins te diep in het glaasje kijkende Leeraner supporters waren in de tweede helft een stuk rustiger.

Wellicht was dat nu net het recept dat hun ploeg nodig had, want na een uur spelen kwamen juist zij los daar waar de thuisclub voor rust zo stijf als een hark was en er niet veel uit kreeg. Eerst Ramon Issa en daarna Ruben Ernst zorgden voor de treffers zodat het na driekwart wedstrijd ineens 2-2 stond. JFV Leer gaf toen alles, terwijl de club uit Emden volop aan het aanvallen was, maar niet goed oplette en dus te veel ruimte weggaf. Er moet gezegd dat JFV Leer zeker in het zadel werd geholpen, want de fouten van Kickers Emden waren wel erg groot. Je moet er niet aan denken dat deze verdedigers later in de Oberliga moeten opdraven. Dat komt niet goed, al kunnen ze nog veel leren. Ze moesten later toezien hoe Ernst twaalf minuten voor tijd wederom doeltrof. Even later scoorde Mike Mücke en leek JFV Leer door te bekeren. In Duitsland weet je het echter nooit en daar is bekervoetbal nog gekker dan in Nederland en dus kon je er na de 3-4 door Tim Benjamins gif op innemen dat het ook nog gelijk werd. En dat werd het ook: Mirco Taubert was de man die in de 94ste minuut de redden engel uit Emden was.

En dus volgden strafschoppen. Daarin bleek Kickers Emden wel heel koel. Zoals Lothar Matthäus ijskoud kon blijven zo konden deze jonge gasten dat ook en vierden ze de bekerwinst alsof ze de Champions League hadden gewonnen.

JFV Leer A1-Kickers Emden A1 4-4 Kickers Emden wns. 7-8
Scoreverloop: 25. Benjamins 0-1, 35. Bombach 0-2 (strafschop), 61. Issa 1-2, 66. Ernst 2-2, 78. Ernst 3-2, 81. Mücke 4-2, 86. Benjamins 4-3, 90. Taubert 4-4.
Scheidsrechter: Weyrauch.