woensdag 14 juli 2021

ASC Grün-Weiß 49 Wielen prima bezig: ook winst op tweede van ‘Union’ uit Lohne

Bezirksligist ASC Grün-Weiß 49 Wielen doet het tot nu toe prima in de voorbereiding. Drie potjes gespeeld, geen enkele nederlaag en bij vlagen heel aardig spel. Of de ploeg er klaar voor is? Dat is nog niet echt te zeggen, omdat de ploegen waartegen is gespeeld op papier niet beter zijn. En dus moeten de mannen van de 31-jarige trainer André Dieker het vanavond maar eens laten zien tegen Landesligist Union Lohne: een uitstekende graadmeter, want een laagvlieger in die klasse en de formatie uit Wielen is een middenmoter in de Bezirksliga gebleken. Het verschil in niveau is één en wie weet. Afgelopen zondag speelden de groenhemden op het eigen knusse sportpark tegen het tweede van Union Lohne dat een klasse lager speelt. Het werd 2-0.

Daar valt helemaal niets op af te dingen. Er was namelijk maar één ploeg die kansen kreeg en dat was ASC Grün-Weiß 49 Wielen. Van begin af aan was wel te zien dat ze gemakkelijker voetbalden en dus besloten de bezoekers zich te gaan wapenen: overal tussen gaan zitten, ballen veroveren, voor de voeten lopen, compact te spelen en goed te verdedigen. Het lukte allemaal heel aardig. Dat ze af en toe een speldenprikje uitdeelden die niets opleverde was hen om het even, als de bal maar niet in de achterste linie terechtkwam. Robin Ekelhof fungeerde als stofzuiger die echt overal tussenzat en de ballen als het ware ‘opzoog’. Toch kon Manuel Jakobs, eigenlijk de stofzuiger van de thuisclub, de 1-0 maken. Verdiend en na negentien minuten spelen was de ban dus gebroken. Zijn aanvallende teamgenoten kwamen er nog niet echt aan te pas en dus moest een middenvelder het doen. Na rust ging dat stukken beter, hoe hard Ekelhof ook werkte. Hij liep ook nog tegen een gele kaart aan. De spelers van ASC Grün-Weiß 49 Wielen vonden zijn actie te gek voor woorden en later haalde de trainer van de bezoekers hem er ook maar uit.

Tot overmaat van ramp voor het tweede van Union Lohne scoorde Marvin Zwafink ook nog eens de 2-0. Tien minuten stonden er nog op de klok, maar het had ook al 3-0 kunnen zijn, want er werd een goal van de thuisclub afgekeurd. Daarna was het een kwestie van de wedstrijd uitspelen. Dat deed ASC Grün-Weiß 49 Wielen uitstekend. Ze kwamen nooit in de problemen en lieten zien weer goed te kunnen voetballen. De selectie is breed en tot nu toe is een spelerswissel vrij eenvoudig op te lossen en als het moet kan de ploeg ook verschillende systemen spelen: of met opkomende backs gedoseerd aanvallend spelen of opbouwend via de as de buitenspelers en uiteindelijk de diepste spits, Marvin Zwafink, te bereiken. Het moet voor hem heerlijk voetballen zijn met beweeglijke, creatieve middenvelders achter zich en als je dan af en toe ook nog een puntgave voorzet op maat krijgt van invaller Julius Kampherbeek krijgt dan is dat heerlijk.


ASC Grün-Weiß 49 Wielen-Union Lohne 2 2-0
Scoreverloop: 19. Jakobs 1-0, 80. Zwafink 2-0.
Scheidsrechter: Karakus (Nordhorn)
Toeschouwers: 100.
 

 

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...