vrijdag 16 juli 2021

VfL Rütenbrock heeft een afmaker in huis, SV Langen niet

SV Langen was gisteravond te gast in Rütenbrock. Ze kwamen langs om een oefenpotje tegen de plaatselijke VfL te spelen. Eens even kijken hoe het nu zou gaan zonder het fenomeen Martin Raming-Freesen, de man die al jaren ‘1 op 1’ loopt als naar het aantal gemaakte doelpunten en gespeelde wedstrijden wordt gekeken. De spits speelde in de jeugd al bij SV Meppen en kreeg de kans er weer te gaan spelen. Niet in het profteam, maar in het tweede. Of zal Raming-Feesen stiekem op een invalbeurt tegen Waldhof Mannheim of Kaiserslautern hopen? Wie weet. De Nederlander Niels Grevink deed het ook en sloot bij de selectie aan. Hoe dan ook geen kwartet Raming-Freesen meer dit seizoen. Wél een trio: Markus, Gerd en Stefan. Laatstgenoemde was er gisteravond niet bij in het duel met de grensdorpbewoners die met 1-0 wonnen. De helft van de Raming-Freesens lijkt dus niet voldoende en dus moet de ploeg hopen dat Stefan weer gaat spelen.

In de rust zei Michael Cordes, invaller bij de formatie uit Niederlangen, dat zijn club het niet geweldig deed. Hij doelde op de verkregen kansen die nihil waren. En zo waren er nog wel wat dingetjes die beter zouden kunnen. Tóch had de ploeg niet zo gek veel te vrezen: verdedigend stond het goed en kwam er niemand door. Ook Marek Heyne niet, de man die het duel later besliste. “We gingen na rust meer druk zetten. Dat was ons plan en zo kregen we hen eronder”, sprak de man die ook al bij SV Meppen speelde, zowel in de jeugd als in het tweede. Nu is hij dichter bij huis en speelt hij voor eigen volk. Heerlijk voor hem. Heel veel volk was er niet en wat er was stond nabij het koffie- annex bierhok. De tribune is verbouwd, maar ziet er nog niet geheel veilig uit en dus zat er maar niemand op. Dat komt wel weer net als de vorm van SV Langen die nog niet goed is. Vooral voorin is het nog niet geweldig. Ze zijn gewend aan de killer Martin Raming-Freesen en moeten het nu anders doen. Het middenveld is sterk met veel creativiteit en ervaring, maar een echte puntspeler is er niet. Oliver Holthaus zou het kunnen of de sterke Christian Lehmann of eventueel Michael Cordes of good-old Gerd Raming-Freesen. Voor de rust was het echt zoeken en dus volgden er maar schoten van afstand of iedereen deed maar wat in de voorhoede.

Omdat Vfl Rütenrock heel aardig verdedigde, konden ze dit nog wel aan en bleef het lang 0-0. Halverwege de tweede helft was het dan Marek Heyne die knap vrijliep en de thuisploeg op voorsprong schoot. De ervaren Hennes Altmann kwam de frontlinie versterken en deed dat goed. Ook hij kreeg nog een kans om te scoren. De man die veelal bij het tweede is betrokken en er ook trainer is kan een bal vasthouden en is creatief en omdat er meer druk naar voren was kon SV Langen niet veel meer uitrichten al kregen de geelhemden nog een beste kans die om zeep werd geholpen. De 1-1 zou overigens verdiend zijn geweest.

VfL Rütenbrock-SV Langen 1-0
Scoreverloop: 65. Heyne 1-0.
Scheidsrechter: Kollmer (Rütenbrock)
Toeschouwers: 50.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...