vrijdag 28 januari 2022

SVBO Zaterdag schiet half dozijn vol in Schoonoord

Gisteravond was het een doelpuntrijk duel in Schoonoord. Halverwege de wedstrijd tussen KSC en SVBO Zaterdag stond het al 2-4. Het was dan ook een echte testwedstrijd waarin werd gekeken wat iedereen kon, wat beter kan en zo meer. KSC stelde een paar wel heel jonge spelers op en SVBO speelde met veelal vaste krachten. Dat was naast het verschil in individuele kwaliteiten een wezenlijk verschil. Na rust kwamen de Emmenaren eigenlijk geen moment in de problemen en werd het 2-6.

Er zat nog wel meer in, maar de bezoekers deden het kalm aan, showden af en toe wat, pingelden ook en dachten soms wel erg gemakkelijk. Een balletje naast, over of tegen de lat of paal, het was wat allemaal gebeurde voor KSC gold tegenhouden en af en toe er ook even uitkomen. Slecht waren ze op zich niet, want het jeugdig grut in de selectie was gretig en liet zien echt wel te willen. Grote kansen ontstonden niet en dus bleef het voor hen bij de twee treffers voor rust van Finn Mulder.

Voor SVBO was Stan Wolbers met drie treffers erg productief. Twan Weidijk maakte er twee en John Grummel, de smaakmaker aan de linkerkant voorin trof één keer doel. KSC-trainer Johan Hollen zag ondanks de grote nederlaag wel positieve dingen. Hij gaf aan het belangrijk te vinden dat de spelers veel oefenen en de conditie verbeterd. De komende week oefenen de Schoonoorders nog een aantal keren om in dit doel proberen te slagen. Komende zondag speelt Hollen’s team in zijn woonplaats Emmer-Compascuum tegen CEC.

KSC-SVBO Zaterdag 2-6
Doelpunten KSC: Mulder 2. Doelpunten SVBO Zaterdag: Wolbers 3, Weidijk 2 en Grummel 1.
Scheidsrechter: Kuipers (Assen).