vrijdag 28 januari 2022

Jonas Groothus had lef genoeg en dus een gelijkspel voor ‘Vorwärts’

Scheidsrechter Jonas Groothus was in de slotminuut van het oefenduel tussen Vorwärts Nordhorn en SC Altenrheine niet bang. Hij durfde de bal gewoon op de stip te leggen toen de wedstrijd al in de blessuretijd was. Niet iedereen zou dat in een oefenwedstrijd doen, maar Groothus zag duidelijk en terecht dat er in het strafschopgebied een overtreding op een aanvaller van de thuisclub werd begaan. En dus volgde een strafschop die door de ervaren Jannis Staelberg werd benut. Heel even waren de spelers van Landesligist SC Altenrheine boos, maar tien seconden later liepen ze maar richting de kleedkamers, want het had toch geen zin meer. En dus eindigde het duel in 2-2: een terechte uitslag.

Opvallend was het sterke begin van de gastheren die heerlijk de aanval zochten. Ze zullen hebben gedacht ‘laten we maar zo snel mogelijk scoren’. Dat zat er ook wel in, want de gasten kwamen er nog niet aan te pas op het kunstgrasveld van het sportpark van de Nordhorners. Ze moesten even wennen, maar keken na ruim een kwartier spelen wel tegen een achterstand aan. Lion Wedekind scoorde toen door een fraaie aanval goed af te ronden. Vlak voor rust maakte Lennart Theismann, de sterke spits van de gasten de 1-1. Hij werd knap vrijgespeeld en kon aanleggen voor zijn schot.

Eigenlijk deed de thuisploeg zich hiermee te kort, want een tweede en derde goal waren gewoon mogelijk geweest. Maar omdat er niet vaker werd gescoord en SC Altenrheine steeds meer grip op het middenveld kreeg en gewoon een goede spits heeft stond het halfweg koers dus 1-1 in plaats van 2-0 of 3-0.

In de tweede helft waren de bezoekers echt beter en leek Joel Flasse het duel zeven minuten voor tijd te beslissen, maar in de slotminuut schoot de ervaren Jannis Staelberg, de architect, de 2-2 dus vanaf de stip.

SV Vorwärts Nordhorn-SC Altenrheine 2-2
17. Wedekind 1-0, 38. Theismann 1-1, 83. Flasse 1-2, 90. Staelberg 2-2 (strafschop).
Scheidsrechter: Groothus.