donderdag 17 maart 2022

ASVB en Annen geven elkaar geen duimbreed toe

Eigenlijk was het ASVB-Annen, maar omdat er in Blijham problemen met de lichtinstallatie waren werd besloten het inhaalduel in Zondag 2L in Drenthe te spelen. Annen tegen ASVB dus en dat in een best wel gezellige ambiance. Gescoord werd er niet, maar een brilstand kan ook heel leuk zijn, zo was in Annen wel te zien. Beide ploegen schoten er niet veel mee op, maar zijn dan ook echte middenmoters.

Tot de rust waren de Anner Oelen net even beter dan de Blijhamsters. Ze kregen enkele mogelijkheden om te scoren, maar veel meer ook niet. ASVB kreeg eigenlijk geen kans, maar na rust was dat wel anders; in het laatste half uur ging het prima met de ploeg van de jonge trainer Jordin Louwes: “We kregen de meeste kansen en gaven niets meer weg. Op grond van de hele wedstrijd vind ik een gelijkspel terecht hoor, maar we hadden ook kunnen winnen.”

Vooral in de slotfase zat dat erin. De ingevallen Ivar Bruins is een uitstekende jonge speler en een goal van hem werd afgekeurd. “Onterecht in mijn ogen, want geen buitenspel. We missen gewoon te veel spelers. Denk aan Erwin Aukes. Als hij erbij was geweest dan krijg je veel meer rust binnen de lijnen, maar hij moest werken. Ik hoop dat we binnenkort compleet zijn”, sprak Louwes.

De drie broertjes Bruins zullen dan allen inzetbaar zijn. Mooi voor pa Bert Bruins, oud-speler van het eerste en ook nog eens voormalig topschaatser en wielrenner. Louwes is zeer gecharmeerd van de broertjes, maar weet zich trainer van een hecht team dat compact kan spelen en met behoudend spel nog tot grote dingen in staat zou kunnen zijn. “Als we compleet zijn moeten we gewoon voor de top drie spelen, maar daar spelen we nu niet meer om. Het wordt nu eerder ergens tussen plek zes en acht.”

 

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...