donderdag 10 maart 2022

Ook Zeeuwen van GOES te sterk voor ACV

Zo goed als ACV dit seizoen begon zo bergafwaarts gaat het de laatste weken. Het maken van een goal is lastig, zo was ook tegen GOES te zien, de club uit het Zeeuwse GOES. Hekkensluiter, maar van plan niet te degraderen, want twee keer op rij een overwinning. Ze pakten er nog een bij, want ACV werd ook een prooi voor de ploeg die als een vorst verdedigde en op de juiste momenten toesloeg. Dat deed ACV nu net niet; te veel fouten, geen goal kunnen maken en al vroeg achter de feiten aanlopend. Het werd 0-2.

Kansen waren er te over voor de Assenaren. Freddy Quispel kreeg zelfs een heel grote en dat na al twee minuten. De vraag ‘wat als?’ werd gehoord, maar daar heb je helemaal niets aan. Huib van Hecke moet een minuut later hebben gedacht ‘jij niet, dan ik maar’ en dus 0-1 voor de Zeeuwen die daarna veel moeite met ACV hadden. Tot aan de rust wel te verstaan, maar daarna was er niets meer aan de hand. Quispel dus, de man met een FC Emmen-verleden en een man die gemakkelijk kan scoren, maar dat dit seizoen veel te weinig doet. Een supporter van ACV zei nog ‘hij is vast al met zijn hoofd bij Staphorst’, de nieuwe club van de spits. Hoe dan ook schoot ACV niet raak en dan is het wachten op problemen en die kwamen dan ook.

GOES ging na rust nog beter verdedigen dan ze al deden en hoewel de thuisploeg enkele kansen kreeg was het GOES dat vooral fysiek veel sterker was en na goed verdedigen er snel uitkwam en dat met een goed middenveld. ACV had er alle moeite mee en kon zich niet wapenen toen Sylvio Hage met een weergaloze actie de 0-2 maakte. Een wereldgoal volgde nadat hij een paar man in de luren legde en ook doelman Ben Wormmeester die nog niet a la Edward Metgod applaudiseerde, maar het vast moet hebben gedacht.

Mooi voetbal zegt niet zo gek veel. Het bleek des te meer en ACV zal uit een ander vaatje moeten tappen. Er komt meer bij kijken om de drie punten over de streep te trekken: heel hard werken, minder fouten maken, iets zuiverder spelen en nooit een tegenstander onderschatten is een groot goed. De Zeeuwen deden dit wel goed en wonnen op basis van een perfecte organisatie, geduld en nog heel veel meer.

ACV-GOES 2-0
3. Van Hecke 1-0, 75. Hage 2-0.
Toeschouwers: 300.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...