dinsdag 29 maart 2022

Romano Djababoe weer belangrijk voor LTC

LTC won afgelopen avond op eigen veld met 2-1 van DESZ: een heel belangrijke overwinning in de strijd om het halen van de nacompetitie voor promotie naar de zaterdag eerste klasse. Daar leek het lange tijd niet op, want de bezoekers uit Overijssel kregen tot de thee de betere kansen en kwamen door Arjan Krabbe ook op voorsprong. Daarna had de 0-2 ook kunnen vallen. In de tweede helft ging het stukken beter voor de Assenaren.

Romano Djababoe was de spil waar het om draaide. De ervaren en kwalitatief nog erg goede spits kreeg in de eerste helft niet zoveel ballen, maar na rust ging dat veel beter. Regelmatig liet hij zich ook zakken en was hij vaak een aanspeelpunt en eigenlijk erg lastig te verdedigen. De 1-1 werd ook door hem gemaakt. Er was net een uur gespeeld en uit een lepe counter tikte hij raak. De gasten waren net aan een aanval bezig en waren in de omschakeling gezien. Nog geen kwartier later was Djababoe weer belangrijk. Wederom een snelle omschakeling waaruit hij verlengde en Stefan Kuntz bereikte.

De Asser aanval is prima, maar achterin soms nog kwetsbaar, vooral als het middenveld wordt overlopen, zoals DESZ in de eerste helft erg goed deed. In het slotdeel van de wedstrijd kwam LTC eigenlijk niet echt meer in de problemen en werd de voorsprong vastgehouden. De aanhang van DESZ was niet blij met de tweede goal van de formatie uit Assen, want die riekte volgens hen naar buitenspel.

LTC blijft derde, maar moet wél zeven punten toegeven op de nummer twee, DZOH en acht op koploper Gorecht.