vrijdag 17 juni 2022

Hoogland wacht nog een zware dobber in Noord-Brabant

Twee seizoenen speelde Hoogland in de Derde Divisie. Onderin weliswaar en nu vecht de ploeg ervoor om zich te handhaven. In een tweeluik met OJC Rosmalen moet het vege lijf gered zien te worden. Het kan, want na gisteravond staat het 2-1, maar in Noord-Brabant wordt het beslist. Een klein voordeel voor de Utrechters dus en op grond van de hele wedstrijd niet eens onverdiend.

Zondag zal het gaan spoken net zoals het gisteravond in Hoogland deed. Hoogland, een dorp van 10.000 inwoners net boven Amersfoort, waar ze vier decennia lang in de derde en vierde klasse speelden en waar de grote amateurclubs tot een dik decennium geleden nog nooit van hadden gehoord. Ook vv Hoogeveen niet, de Drentse topamateurclub die door de Hooglanders de weg naar de Derde Divisie werd versperd. Vanaf 2011 ging het hard met de club: heel snel werd de hoofdklasse bereikt en dus zelfs de Derde Divisie.

Een man of duizend waren gisteravond getuige van de overwinning van de ploeg die het eerst vrij lastig had. Een strafschop brak de wedstrijd voor hen open: de ervaren Bas Wobbes schoot tegen de felle zon in vanaf de stip raak. Het bleek ook de ruststand, al waren de gasten een paar keer dicht bij de gelijkmaker en dan vooral via standaardsituaties.

Pas na rust kwam die gelijkmaker van de voet van Dennis Knuiman. Een heel mooie en goede aanval werd afgerond. Het is ook echt de kwaliteit van de Noord-Brabanders: heel snel combineren in de voorhoede en zo proberen de tegenstander in de luren te liggen. Achterin zijn de Hooglanders ook kwetsbaar en dus probeerden ze meer en meer de aanval te zoeken en ervoor te zorgen dat de bezoekers de middellijn niet over konden komen. Dat lukte vrij aardig en de 2-1 vlak voor tijd van Coen Heus was dan naast een heel bevrijdende ook een erg belangrijke voor de ploeg van trainer Rick Hoogendorp.

Hoogland-OJC Rosmalen 2-1

31. Wobbes 1-0 (strafschop), 57. Knuiman 1-1, 89. Heus 2-1.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...