zaterdag 24 september 2022

FC Klazienaveen als een diesel naar een uiteindelijk eenvoudige zege

FC Klazienaveen-trainer Marc Hegeman was er klaar voor: de start van de nieuwe competitie in de derde klasse. Hij had zijn doelen kort ervoor al uitgesproken. Ze hielden zoveel in als 'bovenin meedoen' en 'proberen te promoveren'. Dit FC Klazienaveen kan volgens hem een klasse hoger ook mee, maar er zijn meer kapers voor promotie op de kust en dus weet hij wat hem te doen staat: dit team steeds beter maken en veel punten pakken. De competitie goed beginnen zou ook welkom zijn en in dit beeld passen. Na een moeizaam begin lukte het zijn ploeg: Vitesse'63 werd in Klazienaveen op en 5-1 nederlaag getrakteerd.

Een prima start voor de Klazienaveners dus nadat ze er even in moesten komen. Rob Groote zorgde voor de thee koppend voor de 1-0 waarna zijn team steeds beter ging spelen. Vooral in de tweede helft was dat het geval. De moegestreden Koekangers kwamen er niet meer aan te pas en na de goal van sterkhouder Aaron Brinks knakte het aan de kant van de gasten. Na een uur spelen was elk geloof bij de bezoekers wel weg, want Nick Hoorn schoot de derde voor de gastheren binnen. Aan het einde van de wedstrijd volgden twee strafschoppen: eerst voor FC Klazienaveen. Yorin Habing schoot vanaf de stip raak en nadat Stef Jagt het kwintet Klazienavener treffers had volgeschoten redde Jeroen van den Berg de Koekanger eer.

Elftalleider Jan Willem Krale van Vitesse'63 vond de nederlaag volkomen terecht, maar zag zijn ploeg vlak voor de 2-0 bijna op gelijke hoogte komen. ,,Tot de 2-0 konden we meer dan goed meekomen. 1-2 was toen niet gek geweest. Helaas zakten we het laatste half uur ver weg. ,,Vlak voor en na rust kregen we de kans om op gelijke hoogte te komen. Ik verwacht Klazienaveen bij de top drie en ZZVV is voor mij de grootste kandidaat. Voor ons zou het top zijn om er zes onder ons te houden, zodat we ons handhaven.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...