dinsdag 4 oktober 2022

ACV benut de kansen niet en dus wint Staphorst

Het zit ACV nog niet echt mee dit seizoen; de Assenaren begonnen nog wel redelijk en stonden lang in de middenmoot, maar haalden uit de laatste vier wedstrijden maar twee punten. Gisteravond werd dat aantal niet verhoogd, want bij de nummer voorlaatst, Staphorst, werd niet gewonnen. Volledig onnodig, maar als je een overdosis aan kansen niet benut dan verdien je niet om te winnen.

Martin van ’t Ende bedacht zich twee minuten voor de Overijsselse thee geen moment en haalde uit om de Staphorsters op voorsprong te schieten. Heel ACV stond erbij en keek ernaar: vol ongeloof. Want hoe kon het toch zo zijn dat niet de Drenten, maar de ploeg uit Overijssel de leiding had genomen? Heel simpel, want een middenveld dat niet sterk genoeg was en de aanvallers die dachten dat ze het wel even zouden doen. Ze kwamen dus bedrogen uit en dus moest het na rust maar gebeuren.

Geen Niels Grevink, geen Boy Spijkerman, eigenlijk begreep geen enkele ACV-supporter er iets van. Met Grevink meer dreiging en met Spijkerman ook kans op succes. Beide aanvallers werden pas later in de tweede helft ingebracht, maar konden de stand niet gelijktrekken, hoe verdiend dat volgens de Asser aanhang ook zou zijn geweest. Scoren zat er dus niet in en omdat ze het voor rust niet deden en werden afgestraft zat dat in het tweede bedrijf er mogelijk weer in. En zowaar, de thuisploeg kreeg een minuut of twintig voor tijd een penalty. ACV mocht van geluk spreken dat Stan Haanstra de bal over het doel schoot en er dus nog kansen waren.

Een sterk slotoffensief volgde met wederom heel wat kansen, maar het was net niet en dus bleef het bij de krappe nederlaag die als een mokerslag werd ervaren. ACV zakt verder op de ranglijst in de Derde Divisie en staat bijna op een degradatieplaats. Staphorst wipte zelfs over de Drenten heen.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...