zondag 21 januari 2024

Twedo verdienstelijk tegen topploeg De Tukkers

In het tweelingdorp Nieuw-Amsterdam/Veenoord hebben ze het goed voor elkaar: sportief gezien, maar ook bestuurlijk. De club zit in de lift en heeft inmiddels de beschikking over een keurig gerenoveerd sportpark met kunstgrasveld waar gistermiddag in Zondag 2H tegen De Tukkers uit het Twentse Albergen werd gespeeld. Een sterke tegenstander, want de nummer twee in de stand en vorig jaar als nummer vier geen figurant op dit niveau. Toen nog in de ‘Twentse’ Tweede Klasse, maar dit seizoen in de hernieuwde met dus ook Drentse ploegen. 3-3 werd het in het tweelingdorp en dat is een puike prestatie van het team van Jannes de Lange.

Twedo verrassend op voorsprong

Voetbal op 21 januari was bijna een unicum, maar Twedo liet de wedstrijd gewoon doorgaan en waarom ook niet? Het nog jonge kunstgrasveld was sneeuwvrij en dus bespeelbaar en de gastheren hadden er ook wel zin in tegen de titelkandidaat. De Lange had zijn ploeg opdracht gegeven compact te spelen en in de tegenstoot proberen gevaarlijk te worden en dat lukte behoorlijk hoewel de Twenten gemakkelijker voetbalden, maar geen levensgrote kansen kregen. Het was wachten op de 1-0 en mogelijk meer, maar daarentegen was het Twedo dat na een twintig minuten spelen op voorsprong kwam door topscorer Dion Klaassen.

Twee enorme bokken

Achterin stond het niet goed bij de gasten. Trainer Wilco Broekhuis begreep er niets van: ,,Verdedigend was het niet in orde, maar normaal gesproken zijn we daar juist heel goed in. We hebben onszelf veel te kort gedaan met twee enorme bokken.” De oefenmeester doelde op de twee grote fouten die zijn ploeg maakte. Totaal onnodig en dus stond het na 37 minuten ineens 0-2 door David Rabbers die een andere gedachte dan Broekhuis had. ,,Achteraf zat er nog wel meer in voor ons. Als je naar onze kansen kijkt dan hadden we er nog wel drie kunnen maken. Zij hadden ook wel kansen, maar die vond ik niet zo groot als de onze.”

Klaassen redt punt

En dus leek de middenmoter en promovendus met een comfortabele voorsprong de rust in te gaan. Het liep iets anders, want Joep Egberink rondde op slag van rust een mooie aanval af en verkleinde de achterstand. Er was dus volop reden er nog voor te gaan en dat gebeurde dan ook, want na driekwart wedstrijd jaste Milan Huisman de bal tegen de touwen en stond het ineens 2-2. Onterecht was dat niet voor de ploeg uit Overijssel die de boel wat beter had staan dan in de eerste helft. Vooral op het middenveld draaide het met meer gewonnen duels en af en toe een goede pass naar de spitsen. Tien minuten voor tijd leek Egberink de wedstrijd met een prachtig benutte vrije trap te beslissen, maar Twedo kreeg waar het recht op had: een punt dat tot stand kwam nadat de gevaarlijke aanvaller Iwan Immink op avontuur ging, de Twentse doelman zijn doel uitkwam en de al verkeerd raakte. Voor Dion Klaassen was het vervolgens een koud kunstje het punt voor zijn ploeg te redden.