donderdag 25 januari 2024

Roelof van Dijk frommelt Germanicus naar winst tegen SC Erica


"We moeten even drie punten pakken vandaag", zei Germanicus-topscorer en sterkhouder Roelof van Dijk een dik uur voor de wedstrijd. Dat lukte, want de Coevordenaren wonnen afgelopen avond op eigen veld de competitiewedstrijd tegen SC Erica in Zondag 2H met 1-0. Van Dijk was de maker van die ene goal. Een frommelgoal, maar wel een heel belangrijke en dus nestelde de ploeg zich tussen de Twentse ploegen die de lakens uitdelen in deze klasse. Van Dijk en de zijnen staan tweede achter Bon Boys en hebben zelfs nog een wedstrijd te goed. Wordt dat duel gewonnen dan doet Germanicus pas echt mee en zou het gat tot drie punten zijn geslonken.


'Niet best'

Van Dijk was zoals vaker dit seizoen de grote man bij de geel-zwarten, maar liep in de slotfase tegen een onnodige en domme rode kaart aan. Hij weet dat zelf maar al te goed, maar wist eigenlijk ook niet waarom hij het deed. De fanatieke fans van de nieuwe nummer twee in de stand waren niet blij en sloegen kreten uit als 'die kunnen we niet missen de komende tijd' en 'ook niet in het restant van de wedstrijd'. Het geeft des te meer aan hoe belangrijk deze ervaren speler is, maar ook die doen wel eens dingen die niet door de beugel kunnen. Van Dijk sprak na afloop de woorden 'het was niet best', maar koesterde de driepunter. "Voor de 1-0 had ik al moeten scoren, maar ja. Ik ben wel blij met de drie punten."


Ericanen in leven gehouden

Zijn ploeg speelde bij vlagen helemaal niet zo slecht en had er voor de thee al twee, drie moeten maken. Van Dijk was er een van, maar er waren meer kansen. Met de aanval zit het wel goed, want bij Germanicus lopen er een paar rond die wel wat kunnen. Nance Hoogeveen bijvoorbeeld, maar ook Stan Meijerink. Jonge jongens nog, maar dat is Van Dijk zelf ook. 25 en al met zijn achtste seizoen in Germanicus 1 bezig. Hij maakte een promotie naar de eerste klasse mee en vorig seizoen degradatie naar de tweede. Heel rap wil hij weer omhoog, maar dan moet het wel beter dan tegen laagvlieger en promovendus SC Erica dat voor rust geen enkele keer gevaarlijk werd, maar in de slotfase liet zien echt wel wat te kunnen zonder echt gevaarlijk te worden. Nee, Germanicus was beter, maar maakte het zichzelf veel te moeilijk en hield de Ericanen in leven.



Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...