zaterdag 28 juli 2018

Blau-Weiss Dörpen begint goed aan bekeravontuur

Afgelopen zaterdagmiddag stond er in het Duitse Emsland een bekerwedstrijd op het programma. Voor ongeveer honderdvijftig toeschouwers vond het duel tussen TuS Aschendorf en Blau-Weiss Dörpen plaats. Na 36 minuten spelen werd de wedstrijd heel even stilgelegd, omdat het weer wel erg slecht werd: veel regen, harde wind en een paar donderslagen. Dat was overigens geen vuurwerk. Dat was tijdens de wedstrijd ook niet te zien. Gewoon degelijk spel van de thuisploeg die voetballend minder ver is dan de gasten die ook een klasse hoger spelen. Uiteindelijk werd het 0-2 en bekerde Bezirksligist Blau-Weiss Dörpen verder.

Toch kregen de Aschendorfers een paar beste mogelijkheden nadat Blau-Weiss Dörpen-spits Christoph Andrees na een kwartier spelen de 0-1 maakte. Drie behoorlijke kansen kregen de gastheren maar liefst. Matthias Pallentin was al die keren erg dicht bij succes, maar had het vizier duidelijk niet op scherp staan. En dus had het halverwege de wedstrijd in plaats van 0-1 ook 2-2 kunnen staan, om maar eens iets te noemen. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de kansen van de gastheren ontstonden door persoonlijke fouten van de formatie uit Dörpen. De bezoekers speelden vooral het eerste kwartier heel aardig en drukten de thuisploeg naar achteren. Daarna ging het over en weer met eigenlijk een gevaarlijker TuS Aschendorf, de ploeg die vorig jaar de Emco Kreispokal won, een ander bekertoernooi dan het huidige dat Krombacher Bezirkspokal Weser-Ems heet.

Na de rust verging het de gastheren niet zo best meer. Blau-Weiss ging beter voetballen en op wat speldenprikjes na werd TuS Aschendorf nog enigszins gevaarlijk. Een naam mocht dat niet hebben. Het waren de gasten die de toon aangaven en de wedstrijd al voortijdig hadden kunnen beslissen: kansen voor Niels Grevink en Christoph Andrees leverden geen succes op. Pas in de 81ste minuut scoorde Ter Apeler Niels Grevink de allesbevrijdende en verdiende 0-2.

Trainer Thomas Priet van Blau-Weiss Dörpen toonde zich gematigd tevreden. “Met het resultaat ben ik tevreden, maar qua spel kan het nog wel wat beter. We zijn net begonnen.” Op de vraag of zijn ploeg de beker serieus neemt, antwoordde de oefenmeester: “We moeten die wedstrijden tóch spelen.” Later gaf hij aan dat zijn ploeg wel degelijk mee wil gaan doen. De volgende tegenstander? “Als het aan mij ligt denk ik dat het Loga wordt. Maar TV Bunde kan ook. We wachten het wel af.” (Door Gerry Grave)