zondag 29 juli 2018

Promovendus SG HFS veel te lief voor degradant FC 27 Schapen

Op het kurkdroge veld van SG HFS in Schöninghsdorf begonnen SG HFS en FC 27 Schapen afgelopen zondagmiddag de competitie. Dat deden ze in de Möbel Wilken Kreisliga. SG HFS werd vorig seizoen kampioen in de 1. Kreisliga en de gasten degradeerden uit de Bezirksliga. Op het veld waar vroeger TSV Concordia Schöningsdorf speelde begon de wedstrijd om drie uur. Bijna twee uur later konden de gastheren juichen. Zij wonnen dik verdiend met 2-1. De uitslag had echter veel hoger moeten uitvallen.

Daarvoor speelde de thuisploeg veel te goed. Het eerste half uur niet. Het was allemaal wat gezapig, maar te zien was wel dat de fusieclub het betere van het spel had. Manuel Gebben kreeg nog de beste kans, maar zag zijn inzet op de Schapener goalie gestuit. Daarna waren er nog enkele mogelijkheden voor de thuisploeg die kon rekenen op ongeveer 125 toeschouwers en een stuk of 25 spelende kinderen. Er stond een springkussen naast het veld. Die stond er al een paar dagen vanwege het feestweekend in Schöninghsdorf dat vijf kilometer van de Nederlandse grens bij Zwartemeer ligt.

De goals bleven evenwel uit, maar dat kwam na rust wel goed. Voorbode op het verbeterende spel was wel de laatste fase van de eerste helft waarin het tempo van de thuisploeg omhoog ging en de duels wat feller werden. In de tweede helft begon het uitstekend voor SG HFS (Hebelermeer Fehndorf Schöningsdorf) met prima combinaties en het was ook genieten geblazen van het duo Fabian Schmitz-Marcel Hoppe. Hoppe is een bijzonder goede speler die jarenlang op hoog niveau bij onder meer SV Meppen heeft gespeeld. Het was te zien. Degradant FC 27 Schapen kreeg geen poot aan de grond en kwam dan ook uiterst terecht op een 1-0 achterstand. Een uur was er gespeeld toen Fabian Schmitz, een ijzersterke aanvaller, scoorde. Daarna regende het kansen voor de gastheren. “Sechs Chancen, Mensch”, zei een van de SG HFS-toeschouwers toen Christoph Brüggemann na tachtig minuten spelen volledig tegen de verhouding in de gelijkmaker scoorde.

Voor Schmitz’ en Hoppes ploeggenoten kwam het toch nog goed. Hoppe schoot de bal er twee minuten voor tijd in en bepaalde daarmee de eindstand. Een prima begin van de promovendus uit het grensdorp dat als het het niveau van na de rust vaker laat zien zich eenvoudig staande moet kunnen houden in deze prachtige klasse vol derby’s. Dat zag ook de trainer van competitiegenoot Bawinkel, Uwe Kruse. Hij zag toe hoe SG HFS net als zijn ploeg goed aan de competitie begon. Bawinkel won vrijdagavond al met 1-0 van die andere degradant, Surwold. (Door Gerry Grave)