zondag 19 augustus 2018

Blau-Weiss Dörpen wint eerste thuisduel van het seizoen en herstelt zich knap na nederlaag tegen Concordia Emsbüren

Vorige week stond voor Blau-Weiss Dörpen de seizoensopening in de Bezirksliga 3 Weser-Ems op het programma. In het zuiden van het Emsland kwam de ploeg op de koffie tegen Concordia Emsbüren. 2-0 werd het en daar hadden er niet veel op gerekend en dus moest het anders tijdens het eerste thuisduel van het seizoen. Dat stond vanmiddag op het programma. SV Bad Bentheim was de tegenstander, een ploeg die vrij regelmatig bovenin deze klasse meedraait en al eens enkele keren een stap hoger speelde, namelijk in de Landesliga. Angst had de formatie van Thomas Priet niet. Ontzag evenmin en heel brutaal opende de ploeg de score. Halfweg koers stond het 1-1, maar een helft later stond er 4-1 op het scorebord. Dát hadden er ook niet veel verwacht.

Het was echter wél realiteit en het was in ieder geval niet onverdiend. De score had nog hoger kunnen uitvallen ook. De Nederlander Niels Grevink kreeg in de slotfase de mogelijkheid de gastheren een vijfde en zesde treffer te bezorgen. Mirco Hussmann van de Bentheimers kreeg tot aan de thee twee heel beste kansen. Die hadden tot doelpunt gepromoveerd kunnen worden, maar het mocht voor hem niet zo zijn. Voor zijn ploeg zat het sowieso niet mee al hielp Blau-Weiss Dörpen-verdediger hen door zes minuten voor rust in eigen doel te schieten. Het betekende de 11- nadat Michael Cordes de blauw-witten na 25 minuten spelen op voorsprong schoot. Zijn goal kwam op een geweldig moment, want in het eerste kwartier was te zien dat de gasten het betere van het spel hadden. Het kantelde na Cordes’ treffer en de thuisploeg ging steeds beter voetballen: lekker compact en daar waar het kan op snelheid eruit. Bij vlagen ging dat heel goed en het leverde prima kansen op.

Pas na rust konden Priet en de zijnen tot uitdrukking brengen dat Blau-Weiss Dörpen vanmiddag de betere van de twee was. Na veertien minuten in de tweede helft scoorde centrumspits Christoph Andrees die even later Niels Grevink een geweldig doelpunt zag maken. Zijn landgenoot en rechtsback Lorzenzo Hindriks onderschepte de bal, speelde in en Grevink kwam net over de middellijn in balbezit en passeerde enkele spelers op de zij bekende ‘sleepmanier’. Het publiek wilde het weten: “wieder der Holländer”. En zo was het ook; Grevink was bij menig aanval betrokken en is een prima aanspeelpunt dat ook nog eens ruimte kan creëren. Dat kreeg hij op den duur zelfs in de schoot geworpen. De gasten zorgden daar wel voor: ze moesten wel en zochten de aanval en Grevink had de goals voor het uitzoeken, maar kon niet meer scoren. Andrees wél. Ook hij speelde een prima wedstrijd en maakte nauwelijks een fout en dus stond het uiteindelijk 4-1.

Blau-Weiss Dörpen-trainer Thomas Priet: “Een knap resultaat tegen een ploeg waarin vijf spelers zitten die Oberliga speelden. Vijfhonderd competitiewedstrijden speelden ze met elkaar op dat niveau. En die jongens zijn allemaal nog onder de dertig. Dit is echt een goede ploeg, maar wij wonnen van ze en dat deden we goed. We speelden compact en kwamen er goed op snelheid uit. Voorin hebben we kwaliteit en daar hadden ze het lastig mee.”

Blau-Weiss Dörpen-SV Bad Bentheim 4-1
Scoreverloop: 25. Cordes 1-0, 39. Sinnigen 1-1 (e.d.), 59. Andrees 2-1, 70. Grevink 3-1,
87. Andrees 4-1.
Scheidsrechter: Tischer.
Toeschouwers: 150.

Blau-Weiss Dörpen: Liesen; Hindriks, Sinnigen, Widder en Meyering; Jansen, Bojer, Friesen (74. Vosskuhl) en Grevink; Cordes (82. Hermes) en Andrees (88. Celten)
SV Bad Bentheim: Moll; Fischer, Neumann, Brameier en Roggmann; Jörg Husmann, Kepplin, Mirco Husmann en Wilde; Kai Kleine-Vennekate (77. Lange) en Schmagt (83. Fabian Grosse-Vennekate)