woensdag 22 augustus 2018

HHC Hardenberg verslikt zich in Noord-Hollanders: geen KNVB-beker

Eigenlijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor HHC Hardenberg in het tweede voorrondeduel om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. De Overijsselers begonnen uitstekend aan de wedstrijd en verschaften zich een redelijk aantal kansen. Een stand van 2-0 had er na 25 minuten spelen ‘gewoon’ ingezeten. Het vizier bij de oranjehemden stond echter niet op scherp en tevens was het allemaal net niet. De gasten kwamen na ruim een kwart wedstrijd op 0-1, scoorden vlak voor rust de 0-2 en beslisten de wedstrijd in het laatste kwartier. En dus ligt HHC Hardenberg er nu al uit en speelt het geen KNVB-beker.

Een enorme domper voor de ploeg die het bekertoernooi echt wel degelijk serieus neemt. Een commissielid van de club zei dat voorafgaand aan de wedstrijd. “Wat zou het mooi zijn als we Ajax loten. Om maar eens iets te noemen. Goed voor de recette en voor de plaats natuurlijk.” Het zat er een kwart wedstrijd in. Kansen voor de thuisploeg voor Rob van der Leij en onder meer Rick Hemmink en er was veel dreiging van Sargon Gouriye vanaf de linkerkant. Het leek wel of de gastheren te graag wilden en dat was nu net waar OFC zich rijk mee rekende. De derde divisionist uit Oostzaan had de zaakjes perfect onder controle: een uitstekend ploeg dat goed vanuit de organisatie speelt en er bij vlagen heel rap uitkomt. Daar hebben ze de kwaliteiten ook voor. Voorin staan namelijk een paar zeer behendige spelers. Het was echter verdediger Mike Brandjes die in de 25ste minuut uit een corner binnentikte. Verdiend of onverdiend, het stond 0-1 en als je goed verdedigt, en een uitstekende keeper als Brian van der Werff onder de lat hebt staan en je benut de eerste kans die je krijgt dan doe je het niet slecht.

Het gaf de Noord-Hollanders vleugels, want de ploeg zette de Hardenbergers steeds vaster. Rob van der Leij werd het voetballen nagenoeg onmogelijk gemaakt en de voorzetten van Gouriye waren vaak een prooi voor de solide verdediging van de bezoekers. Toch kreeg HHC Hardenberg af en toe nog mogelijkheden en had de 1-1 vlak voor rust kunnen vallen. Doelman Van der Werff zag zijn ploeggenoot Reda Kharchouch een minuut voor de thee scoren en had het niet verwacht. “Ik dacht dat de 1-1 in de 44ste zou vallen, maar wij maken hem”, sprak hij tot het HHC Hardenberg-publiek dat achter zijn doel stond. Daar reageerden zij enigszins olijk op door te zeggen dat het in de tweede helft zou gebeuren.

Dat gebeurde niet. Sterker: OFC gaf eigenlijk geen krimp, deed er alles aan om de thuisploeg uit het ritme te halen, rekte bijzonder veel tijd, een aantal spelers ging af en toe liggen en dus ging het over en weer. Niet heel veel kansen meer, maar wel een treffer in de 78ste minuut van Soufiane Reclaoui. Een fenomenaal doelpunt overigens waar doelman Ramon Nijland van de Hardenbergers geen antwoord op had. En toen was het wel over en uit. OFC had nog een plan C klaar en wisselde nog twee keer en speelde de wedstrijd toch wel volwassen uit, want gaf maar weinig weg.

HHC Hardenberg-OFC 0-3
Scoreverloop: 25. Brantjes 0-1, 44. Kharcouch 0-2, 78. Reclaoui 0-3.