zaterdag 18 augustus 2018

SV Mussel en SC Angelslo scoren niet in eerste oefenduel

Vanmiddag oefende zaterdag vijfdeklasser SV Mussel op eigen veld tegen de Emmer zaterdag vierdeklasser SC Angelslo. Het duel dat erg rommelig verliep, eindigde zoals het begon, namelijk in 0-0. Daarmee kregen de bezoekers eigenlijk iets te weinig. Die ploeg kreeg de meeste kansen en had het iets betere van het spel.

Het was ook niet zo dat de kampioen van de zaterdag 5e klasse E van het vorige seizoen de sterren van de hemel speelde. Dat kon ook niet. De ploeg miste net als de Musselkers veel te veel spelers en speelde zoals elftalleider Arjan Gossen van SC Angelslo zei met een ‘mix van eerste en tweede elftalspelers’. SV Mussel speelde met vier spelers die vorig seizoen regelmatig in de basis speelden en ook de gastheren waren dus lang niet compleet. Het mag allemaal op 18 augustus, vijf weken voor aanvang van de competitie. De bouwvak duurt nog een week in Noord-Nederland en veel spelers waren dus nog met vakantie. De een zat of lag op Kreta en de ander was in ItaliĆ«. Lekker uitrusten voor weer een seizoen in de vijfde klasse, de klasse waar SV Mussel zo rap mogelijk uit wil. Al enkele jaren, maar het wil maar niet lukken.

In de rust ging het in de bestuurskamer nog even over hoe het ging. Dat het niet heel best was daar was iedereen het wel over eens en als SV Mussel compleet is en bespaard blijft van te veel schorsingen en blessures dan kan de ploeg meedoen met de eerste drie. SV Mussel-preses Meeme Wubs heeft daar alle vertrouwen in. Na rust zag hij dat het vlaggenschip van zijn vereniging het wel probeerde, af en toe leuk combineerde, nooit opgaf en vooral probeerde de gasten van het scoren af te houden. Dat lukte gestaag. SC Angelslo had er overigens wel een aantal kunnen maken, maar het vizier stond niet op scherp en dus mogen de Musselkers achteraf blij zijn met de 0-0 eindstand. Op zich ook prima met een team met spelers die meestal op lager niveau spelen. 

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...