zaterdag 25 augustus 2018

Harkemase Boys degelijk naar overwinning in openingswedstrijd tegen SJC

Na afloop waren ze eigenlijk best wel blij, de spelers van Harkemase Boys. Ze hadden er ook wel een reden voor. Tegenstander en promovendus SJC werd op eigen veld met 3-2 verslagen en dat was wat telde. Het spel was dan wel niet allermooist, maar dat maakte niet zo gek veel uit. De winst telde en die was na anderhalf uur en een heel klein beetje voetballen binnen. Spelers blij, publiek blij en trainer Tieme Klompe alleen over het resultaat.


Hij zag een niet best beginnend Harkemase Boys. De ploeg liet zien duidelijk nog even te moeten wennen al ging het afgelopen week in het bekertoernooi prima. In Groesbeek wonnen de Harkieten met 6-1 van Achilles’29 2. En dus kwamen de Boys in de bekende koker voor de ‘landelijke KNVB-beker’. De loting was de avond na de winst in de seizoensouverture. Tegenstander is Koninklijke HFC dat in de tweede divisie speelt. De Friezen spelen een uitwedstrijd. Wellicht dachten de roodhemden dat het na de winst op de Gelderlanders ook tegen de nieuwbakken derde divisionist ook wel eenvoudig zou gaan. Zo was het niet. Niet dat de bezoekers het zo goed deden, maar de thuisploeg kon maar niet in het ritme komen. Het duurde even, maar na twintig minuten spelen stond er wel de 1-0 op het bord: Johnny de Vries tikte van dichtbij binnen en dat was in ieder geval een begin.

Daarna ging het ook iets beter: de gastheren probeerden vaker de aanval te zoeken, maar waren niet creatief genoeg. Het werd de Friezen bij de 1-0 trouwens ook wel vrij eenvoudig gemaakt, maar dat gold andersom ook toen Tom Duindam na een half uur spelen zomaar de 1-1 kon maken. Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd. En dus kon het weer overnieuw beginnen. Lang duurde het niet tot er weer werd gescoord. Een overtreding in het strafschopgebied op Pier Veldman leverde een strafschop voor de thuisploeg op. Jesse Renken benutte hem feilloos en bepaalde de ruststand op 2-1.

Na een stief kwartiertje spelen in het tweede bedrijf kwamen de Harkieten op een ruimere voorsprong. Henny Bouius was de nu de maker. Hij reageerde goed op een voorzet van Berwout Beimers en dus leek de winst haalbaar. Toch leek het tot twee keer toe mis te gaan voor de gastheren. Eerst nog een pal op de paal nadat de gasten voor rust al de lat beroerden. De Boys zwijnden, maar even later werd het alsnog 3-2 toen invaller Melvin van Stijn scoorde. Daarna waren er nog dik twintig minuten te spelen. In die periode kreeg SJC’er Jordy Groot zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en kon hij dus inrukken. SJC zat er op het laatst dusdanig doorheen dat het niet bij machte was er nog iets van te maken en omdat Harkemase Boys niet heel veel weggaf en effectief bleek is de winst zeker verdiend te noemen en begon de competitie voor de Friese derde divisionist dus toch nog prima.

Harkemase Boys-SJC 3-2
Scoreverloop: 21. De Vries 1-0, 30. Duindam 1-1, 36. Renken 2-1 (strafschop), 59.Bouius 3-1, 69. Van Stijn 3-2.
Rode kaart: 74. Groot (SJC/2x geel).
Scheidsrechter: Gansner.
Toeschouwers: 550

Harkemase Boys: Jansema; Renken, Streutker (25. Jansman), Bruintjes en Voest; De Vries, Huizing en Bouius; Veldman (89. Van Putten), Stelpstra en Beimers (77. Beimers)
SJC: Haasnoot; Van Toor (56. Kloppert), Kapata, Broekhuizen en Groot; Van Dijk, Al Tamamy en Strojil; El Baouchi, Duindam en Lovecchio (62. Van Stijn).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...