zondag 26 augustus 2018

SV Langen blijft steken in middenmoot: twee punten laten liggen in thuiswedstrijd tegen ASV Altenlingen

SV Langen was dé runner up in de Bezirksliga 3 Weser-Ems van het vorig seizoen. De formatie uit Niederlangen was net gepromoveerd, startte wat stroef, maar liet in de tweede seizoenshelft nauwelijks nog punten liggen. De ploeg eindigde zelfs als vijfde en dus zijn er mensen die beweren dat de cultclub SV Langen maar zo mee kan doen voor de bovenste plaatsen. Het zou maar zo kunnen, want SV Langen heeft echt een aardige ploeg. Afgelopen zondag werd het op eigen veld tegen ASV Altenlingen echter maar 2-2 en daarmee deed de thuisploeg zich te kort. Met 4 uit 3 kan de start van de competitie beter. 

Kennelijk heeft de ploeg patent op een voorzichtige competitiestart en zweren ze er in Niederlangen zelfs bij. Als de competitie ongeveer zo verloopt zoals vorig jaar dan kunnen ze het hebben. SV Langen is beter dan vorig jaar, want heeft geleerd en de jonge spelers zijn dus ook beter geworden. De vier broers Raming-Freesen zijn altijd goed. Zo was het afgelopen zondag ook. Een genot om te zien de passie en drive die ze hebben. Martin is de goaltjesdief, Markus de man aan de linkerkant voorin die maar blijft sleuren, Gerd de motor op het middenveld en Stefan de man met de meeste ervaring. Hij bestreek de hele as van achteren tot voren en had vlak voor tijd zelfs de winnende kunnen maken.

Daniel Ruhmke van ASV Altenlingen opende trouwens brutaal de score. Na zes minuten spelen al. Hij kon zomaar door de normaal gesproken solider Langener defensie lopen, maar kon niet lang van de voorsprong genieten; zeven minuten later stond het al 1-1 door een treffer van Oliver Holthaus. Die stand bleef onnodig lang staan. Onnodig, omdat SV Langen de betere ploeg bleek. De bezoekers kwamen twintig minuten lang goed mee, maar daarna hadden de geel-zwarten er gerust een paar kunnen scoren.

Pas na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door goalgetter Martin Raming-Freesen. De ‘Stadionsprecher’ van SV Langen had het niet meer. De man ging zoals altijd helemaal op in de voorsprong van zijn ploeg en uiteraard riep hij dat de tegenstander nog niet had gescoord. Des SV Langens. Als je het niet weet denk je ‘dat klopt niet’, maar het zegt iets over de gemoedelijke sfeer in het knusse stadionnetje aan de Am Sportplatz. Na de 2-1 drukte SV Langen door, maar vergat het te scoren. Kansen voor meerdere Raming-Freesens gingen er niet in, maar een bal uit het niets werd door invaller Georg Koop van de gasten tot doelpunt gepromoveerd: 2-2 derhalve en dus baalde SV Langen-trainer Thomas Kründer zichtbaar. Hij had er ook alle reden toe.


SV Langen-ASV Altenlingen 2-2
Scoreverloop: 6. Ruhmke 0-1, 13. Holthaus 1-1, 61. Martin Raming-Freesen 2-1, 80. Koop 2-2.
Scheidsrechter: Nowak (Rhede, Ems)
Toeschouwers: 250

SV Langen: Friedrich; Czolbe, Otten, Ameln en Von-Drehle; Stefan Raming-Freesen, Gerd Raming-Freesen, Holthaus en Hebbelmann; Martin Raming-Freesen en Markus Raming-Freesen (88. Terhorst).
ASV Altenlingen: Korte; Volbers (63. Koop), Schnettberg, Veer en Fock (74. Möller); Kötting, Thomas en Nögel; Ruhmke, Kildau (86. Lackmann) en Looschen.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...