woensdag 1 augustus 2018

VFL Emslage komt goed weg tegen promovendus

Het zou wel eens een loodzwaar seizoen voor VFL Emslage kunnen worden. Zoveel werd wel duidelijk als naar het bestuur van de Kreisligist uit Gross Fullen werd geluisterd. Twee bepalende spelers vertrokken naar Holthausen-Biene dat twee niveaus hoger speelt. Dennis Bahns en David Brink zullen node worden gemist, maar het ging in het eerste competitieduel, afgelopen woensdagavond op eigen veld tegen promovendus SC Blau-Weiß 94 Papenburg II, gewoon prima: 2-1 winst.

Het had echter anders kunnen uitpakken al was dat niet echt nodig. De thuisploeg was tot aan de thee de betere van de twee en leidde ook met 2-0.  René Hermes brak na een gezapig begin van de wedstrijd de ban door SC Blau-Weiß 94 Papenburg II-goalie Kevin Werner te passeren. Even ervoor had ie ook al gescoord, maar werd zijn treffer wegens vermeend buitenspel geannuleerd. Hij haalde zijn gram dus en het was nog wel verdiend ook dat zijn ploeg de leiding nam. Doelpunt twee leek vervolgens aanstaande en kwam ook op het scorebord te staan. Op slag van rust: Werner baalde als een stekker toen scheidsrechter Tobias Dankert meteen na de treffer van Marius Ahlers voor het einde van de eerste helft floot.

Het contrast was groot: Ahlers de koning te rijk en de doelman van de bezoekers behoorlijk flauw. Niet dat zijn ploeg aanspraak mocht maken op een treffer. Daarvoor speelde het team van trainer Murat Darilmaz te matig: zeer traag in de opbouw en veel balverlies hetgeen eigenlijk geen kansen opleverde. Dat het bij rust 2-0 stond was in ieder geval niet onverdiend.

Toch leken de gasten zich niet bij een nederlaag te willen neerleggen. De blauwhemden begonnen prima aan de tweede helft en kregen behoorlijk wat kansen. Robin Schomaker had minimaal twee treffers kunnen maken, maar zag zijn inzetten niet beloond met de aansluitingstreffer. Die kwam pas 25 minuten voor tijd van de voet van Karsten Sinnigen. Hij schoot in de rebound raak nadat Henrik Kampling de bal tegen de lat kopte. De thuisploeg probeerde daarna de wedstrijd te beslissen, maar werd op een paar mogelijkheden na niet echt gevaarlijk meer. De bezoekers hadden nog langszij kunnen komen, want kregen de betere kansen en dus waren de woorden van het bestuur van VFL Emslage wel te begrijpen: “We kregen misschien wel iets te veel. Zij hadden de betere kansen en een gelijkspel was eigenlijk terecht geweest, maar we zijn heel blij met deze overwinning.”

VFL Emslage- SC Blau-Weiß 94 Papenburg II 2-1
Scoreverloop: 36. Hermes 1-0, 45. Ahlers 2-0, 65. Sinnigen 2-1.
Scheidsrechter: Dankert.
Toeschouwers: 200.

VFL Emslage: Beerling; Hermes, Eling, Brink en Grote; Goertz, Lemper (74. Hagengers), Ahlers (86. Willems) en Benke (62. Kroeger); Rohde en Hermes.
SC Blau-Weiß 94 Papenburg II: Werner, Sinnigen, Groen, Walker en Abheiden; Albers, Cordes (68. Quapp) Schomaker en Albers; Venema en Kampling (79. Gudweth). (Door Gerry Grave)