zaterdag 4 augustus 2018

Ostfriesenderby eenvoudige prooi voor Landesligist Kickers Emden

Na tien minuten spelen was de lol er al wel zo’n beetje af voor de spelers van SpVg Aurich in het bekerduel om de Krombacher Bezirkspokal tegen Kickers Emden. De gasten stonden op dat moment al met 3-0 voor en wat moest de thuisploeg nog doen? Het begon afgelopen vrijdagavond op eigen veld dus allerbelabberst voor de Bezirksligist die zo graag zo lang mogelijk ‘de nul’ wilde houden. Nog geen minuut hielden ze het vol, want na ruim een halve minuut scoorde Tido Steffens. Het was zijn eerste van vijf treffers. Hij was dan ook de smaakmaker van de dag. Na acht minuten speelde scoorde ie ook nog eens de 0-2 en twee minuten later kon Daniel Horn die na een avontuur bij Germania Leer op het oude nest terugkeerde de 0-3 maken. Uiteindelijk werd het 0-8 en daarvoor hoefden de gasten zich niet eens in te spannen.

Daarvoor maakten de Auricher roodhemden het hen veel te gemakkelijk: Alexander Geis vloerde Daniel Horn na achttien minuten spelen. Steffens schoot vervolgens raak en het stond al 0-4. Daarna deed de Landesligist het even rustiger aan en duurde het tot de 29ste minuut dat wederom werd gescoord. Horn maakte zijn tweede van de dag en de wedstrijd was al lang en breed beslist. Dat wist een speler van de thuisploeg al op het moment dat de scheidrechter ‘Elfmeter’ oordeelde. “Waar spelen we eigenlijk nog voor?”, vroeg hij zich af. Toch bleven de Aurichers voetballen. Je moet altijd een doel hebben en dat had de ploeg dan ook: blijven proberen te scoren. Tot aan de fameuze Ostfriesische Tee kreeg de thuisploeg welgeteld één kans.

In de tweede helft verging het de ploeg niet veel beter. Logisch, want met tien tegen elf tegen een gelouterde tegenstander als Kickers Emden dat al jaren op hoger niveau speelt is het geen doen. Het bleek na rust des te meer en dan ging de vermoeidheid ook nog eens meespelen. Kickers Emden deed niet eens veel moeite en speelde de bal rustig rond om het gaatje te vinden. Af en toe even versnellen en daar was weer een kans. De blauwhemden hadden met hun fanatieke aanhang op het Auricher kunstgras (de gemeente stond niet toe op ‘gewoon gras’ te spelen) gemakkelijk tien of meer treffers kunnen maken, maar lieten de teller bij acht stoppen. Het duurde even tot de zesde Emdner treffer viel te noteren: iets mee dan een uur gespeeld en uiteraard scoorde Tido Steffens weer. Tien minuten voor tijd kreeg SpVg Aurich-speler Khaled Alhourany zijn tweede gele kaart van de avond en werd voor de bezoekers nóg eenvoudiger zich een weg door de defensie te banen: Steffens maakte even later zijn vijfde doelpunt en Marvin Reiner Wilhelm Eilerts deed in de voorlaatste minuut ook een duit in het zakje.

SpVg Aurich-Kickers Emden 0-8

Scoreverloop: 1. Steffens 0-1, 8. Steffens 0-2, 10. Horn 0-3, 18. Steffens 0-4 (strafschop), 29. Horn 0-5, 63. Steffens 0-6, 85. Steffens 0-7, 89. Eilerts 0-8.
Scheidsrechter: Widlitzki.
Toeschouwers: 350.

SpVg Aurich: Dietrich; Thorsten Flessner, Beyer (46. Bilanovic), Alexander Geis en Alhourany; Lengert, Alhourany, Schulz en Stanislav Geis (46. Omar); Andreas Flessner en Sokoli (65. Baltzer);

Kickers Emden: John; Eilerts, Dassel, Steinheuser en Menzel; Goosmann (69. Alexandrenko); Wagener (77. Konda) en Hinrichs (46. Grahn); Bloem; Horn en Steffens. (Door Gerry Grave)