woensdag 15 augustus 2018

‘TuRa’ maakt veel te veel fouten en staat na twee wedstrijden onderaan in de Bezirksliga I

Gisteravond stond het Bezirksliga I-duel tussen TuRa 07 Westrhauderfehn en SV Grossefehn op het programma. Het was een duel dat door de gasten dik werd gewonnen. De eindstand van 0-5 is overigens zeer geflatteerd te noemen. De thuisploeg kwam alweer veel te vroeg op een 1-0 achterstand. Dat was ook zo tijdens het duel van vorige week, de seizoensouverture tegen Germania Leer. In die wedstrijd was een Nederlander, Nikky Goguadze, nog de plaaggeest voor de Westrhauderfehners, gisteravond was dat Ralf-Hinrich Aden van SV Grossefehn en eigenlijk de ploeg zelf ook. De gastheren gaven veel te veel weg en speelden te vol op de aanval en kregen de deksel op de neus.

De gasten speelden juist erg compact, afwachtend en dan krijg je de kreet 'zwei Schüsse, zwei Tore' na een minuut of twintig te horen. Zo was het ook. Ralf-Hinrich Aden scoorde al in de tweede minuut, Hauke Specht in de twintigste. Aden scoorde ook in de 38ste minuut en in de tweede helft scoorden de bezoekers er nog twee: eerst na 58 minuten spelen door wederom Ralf-Hinrich Aden en negen minuten voor tijd door invaller Patrick de Buhr. Het thuispubliek sprak tijdens de eerst helft van ‘weggevers’. Het zal zo zijn, maar feit is dat de thuisploeg veel te veel ruimte weggaf, veel fouten maakte en ook bij zichzelf te rade zou moeten gaan.

De Rhauderfehners mistes enkele kansen en nog een strafschop en waren niet blij met de scheidsrechter. Hij gaf namelijk aan het einde van de eerste helft geen rood aan een speler van SV Grossefehn, daar waar dat volgens menig Rhauderfehner best had gemogen, sterker: gemoeten. Hoe dan ook 'nul uit twee' voor TuRa, geen treffer gemaakt en er maar liefst acht tegen. Dat moet en kan beter. SV Grossefehn boekte de eerste overwinning van het seizoen; vorige week ging de ploeg nog ten onder tegen TuS Esens.

TuRa voetbalde, hoewel de eindstand van de wedstrijd anders doet vermoeden, heel aardig en dit team gaat dan ook zeker stijgen. Iets anders voetballen nog en het moet gewoon een plek in de subtop kunnen opleveren. Eigenlijk willen ze meer daar, want een degradant uit de Landesliga en deze ploeg moet normaliter meedoen voor de titel. Maar er zijn veel meer gegadigden: Germania Leer, TV Bunde, SV Grossefehn en Frisia Loga en misschien is er nóg wel een kanshebber. Prachtige affiches allemaal en nog steeds koffiedik kijken, want het seizoen is amper begonnen.

Tura 07 Westrhauderfehn-SV Grossefehn 0-5
Scoreverloop: 2. Aden 0-1, 20. Specht 0-2, 38. Aden 0-3, 58. Aden 0-4, 81. De Buhr 0-5.
Scheidsrechter: Stefan Nowak.
Toeschouwers: 400. (Door Gerry Grave)