zaterdag 1 september 2018

Onstwedder Boys erg lief voor SV Mussel

Wie de bekerwedstrijd tussen SV Mussel en Onstwedder Boys van vanmiddag een kwartier lang had bekeken moest wel tot de conclusie zijn gekomen dat er maar één ploeg was die de winst verdiende, namelijk de bezoekers uit Onstwedde. De ploeg verschafte zich een behoorlijk aantal kansen en had er op dat moment al drie kunnen maken. Uiteindelijk lukte het de Onstwedders het om er drie te maken. Een ervan werd afgekeurd en dus eindigde het duel op sportpark De Slenk in 0-2.

Daarmee mochten de Musselkers de handen nog dichtknijpen ook. Bij rust was het zelfs 0-0. Als naar het spel van de oranjehemden en hun aantal kansen wordt gekeken dan zou niemand dit geloven, maar het was wel degelijk waar. De thuisploeg wilde wel, probeerde ook van alles, maar kon nauwelijks iets creëren. Achterin stond het bij de gastheren overigens heel behoorlijk. Vooral in het centrum van de verdediging: Bryan en Robert Boels ‘hadden veel’ en ook doelman René Folkers behoedde zijn ploeg van een achterstand.

In de tweede helft kwam het voor de gasten wel goed. Trainer Richard Streuding van de Boys had er alle vertrouwen in dat zijn ploeg de winst wel over de streep zou trekken en hoefde na rust maar even te wachten of treffer één viel te noteren: Rutgert Tipker kwam vanaf de rechterkant opstomen en tekende voor de 0-1. Dik verdiend was het en het was daarna wachten op de tweede van de bezoekers die het tempo nog eens opschroefden. Na ruim een uur spelen kwam de tweede treffer bijna op het scorebord te staan. De bal was weliswaar de doellijn gepasseerd, maar Onstwedder Boys-spits Gerko Scheper stond buitenspel en zijn treffer werd dus niet toegekend en dus gaven ze nog maar eens gas. Na ruim zeventig minuten spelen werd het dan toch 0-2. De jeugdige Anne Wilzing, die goed speelde als linksbuiten, scoorde de 0-2. Een zeer behendige speler die een actie kan maken en op die manier ook scoorde. Zeventien jaar is hij nog maar, maar het publiek genoot van hem.

Behalve de SV Mussel-aanhang dan. Zij ergerden zich eraan dat hun ploeg niet kon scoren. Het moet gezegd: ze gaven niet op en bleven tot en met het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter knokken en dat siert de ploeg die bijna nog de aansluitingstreffer kon produceren. Wim Wubs was dicht bij, maar miste. Ook Len Groenewold miste twee grote kansen. Tevens kregen de gasten nog kansen en hadden ze de score hoger kunnen en vooral moeten opvoeren.

SV Mussel-Onstwedder Boys 0-2
Scoreverloop: 49. Tipker 0-1, 72. Anne Wilzing 0-2.
Scheidsrechter: Silvester.
Toeschouwers: 125.

SV Mussel: Folkers; Osnabrugge (46. Cas Groenewold), Bryan Boels, Roberts Boels en Rien Boels (46. Erwin Wijnholds); Frank Hidding, Len Groenewold en Raveling; Paul Hidding, Hemmes en Huitsing (46. Wim Wubs).
Onstwedder Boys: Koudstaal; Wagenaar, Jaegers, Nanne Huiges en Gerbrand Spaans (75. Kruiter); Bijl, Visser en De Wijk; Tipker (85. Nieuwenhuis), Gerko Scheper (65. Abel Jan Huiges) en Anne Wilzing.