woensdag 5 september 2018

Damesvoetballers Musselkanaal maken gehakt van Nieuw-Buinen

Voor de voetbalsters van Musselkanaal begon gisteravond het bekertoernooi. In een poule van vier moet de ploeg proberen een ticket voor de volgende ronde te bemachtigen. SJO NWVV/Titan VR 1, Zwartemeerse Boys VR 1 en Nieuw-Buinen VR 1 zijn de tegenstanders. Laatstgenoemde ploeg kwam gisteravond op bezoek in Musselkanaal en kwam er op de koffie: 11-0 werd het maar liefst voor de dames in het groen.

“We hadden veel dikker moeten winnen. Bij vlagen zag ik er goed spel. Het was voor de eerste wedstrijd een prima overwinning”, sprak Johan Schoenmaker die dit seizoen trainer is van de dames van Musselkanaal. Schoenmaker was de afgelopen seizoenen trainer van de heren van JVV uit Jipsingboertange. Daar droeg hij mede toe bij de club weer op de kaart te zetten. Het is de oefenmeester gelukt. Hij was toe aan een nieuw avontuur en koos voor het vrouwenvoetbal. Tot nu toe geen slechte keus, zo bleek. 11-0 winnen liegt er immers niet om en dus was de trainer tevreden.

Hij zag Manouk Potze vier keer scoren. Elisabeth Peters vond drie keer het net. De andere treffers kwamen op naam van Nadieh Hoiting, Esther Lok, Sandra Bos en Michelle Pot Heredia. Doelvrouwe Wendy Kamerling kwam over van SPW dat vorig seizoen zonder puntenverlies kampioen werd in de vijfde klasse. Dit seizoen speelt ze een klasse hoger en begon ze dus goed aan de bekercompetitie. Ze hield ‘de nul’ in de wedstrijd die door scheidsrechter Tom van der Zwaag werd geleid en zei net als haar trainer dat er ruimer gewonnen had kunnen worden. “Het had wel 20-0 kunnen zijn. Maar het is een mooie start zo.”

Zaterdag a.s. speelt Musselkanaal op eigen veld tegen Titan VR 1.  

Basisopstelling Musselkanaal VR 1: Kamerling; Pot Heredia, Brul, Plaggenborg en Wijnholds; Lok, Peters en Rolfes; Bos, Potze en Hoitzing.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...