woensdag 5 september 2018

Het kan niet op bij Blau-Weiss Dörpen: volgende ronde in bekertoernooi bereikt

Het Thomas Priet-effect houdt maar stand bij Blau-Weiss Dörpen. Aan het eind van het vorig seizoen volgde hij Hüseyin Dogan als trainer op en hoe: Priet won de zes laatste wedstrijden van de competitie en zorgde er mede voor dat de Bezirksligist het vege lijf met gemak redde. Wat heet: de blauwhemden eindigden als achtste. Dit seizoen loopt het ook weer als een trein, hoewel de seizoensouverture tegen Concordia Emsbüren nog werd verloren. Daarna volgden drie overwinningen van 4-1. In de Bezirkspokal Weser-Ems, een bekertoernooi voor ploegen uit de Bezirks- en Landesliga loopt het ook al zo gesmeerd. Gisteravond werd mede-Bezirksligist TuRa 07 Westrhauderfehn met 1-0 verslagen en werd zo de vierde ronde gehaald.

Het was voor Priet notabene een wedstrijd met een verhaal. TuRa 07 Westrhauderfehn is zijn zogenaamde Heimatverein. Zeg maar ‘zijn club’. Daar waar het voor hem allemaal begon. Hij kent de club dus goed en had voor het treffen met de Ost-Friesen een prima plan gesmeed, zoals de oefenmeester dat tot nu toe prima doet. De resultaten liegen er niet om en omdat hij ook wil rouleren liet hij enkele reservespelers spelen. Ze pakten het erg goed op. Priet wist het, maar zijn ploeg begon erg voorzichtig aan de wedstrijd. Even aftasten wat de gasten zouden doen, maar ook zij leken vooral niet te willen verliezen en dus speelde wedstrijd zich vooral op het middenveld af met als gevolg weinig kansen over en weer. Tot aan de thee bleken de gasten overigens iets beter dan de thuisploeg, maar dat was geen schande. De formatie uit Dörpen weerde zich best kranig en gaf niet heel veel weg. Na een helft voetballen stond het eigenlijk logischerwijs 0-0.

Na rust was de formatie van Priet toch wel de betere van de twee. Er werd bijzonder goed verdedigd en er kwamen iets meer kansen. Na driekwart wedstrijd viel de enige goal van de wedstrijd. Hij kwam van de voet van middenvelder Dennis Vosskuhl. In de basis van de thuisploeg stonden overigens drie Nederlanders opgesteld: doelman Rick Hofkamp, middenvelder Lorenzo Hindriks en aanvaller Niels Grevink. Na de treffer van Vosskuhl wisselde Priet drie spelers in een keer. Topscorer Christoph Andrees was er een van en ook verdediger Finn Meyering. Het bleek een meesterzet van de trainer van Blau-Weiss Dörpen: Andrees hield de gasten lekker bezig en was af en toe flink gevaarlijk en Meyering toonde zich weer een rots in de branding door veel ballen eruit te halen. De bezoekers kwamen nog wel een aantal keren voor het doel van de prima keepende Rick Hofkamp die liet zien dat Thomas Priet straks moeite zal hebben een keus te maken: of Phil Liesen in de goal of Rick Hofkamp, de man met veel ervaring.


Blau-Weiss Dörpen-TuRa 07 Westrhauderfehn 1-0
Scoreverloop: 67. Voskuhl 1-0.
Scheidsrechter: mevr. Löpmann (Lingen (EMS))
Toeschouwers: 250

Blau-Weiss Dörpen: Hofkamp; Rother, Hermes, Jansen en Widder; Celten; Vosskuhl, Hindriks en Langlitz (68. Meyering); Grevink (68. Andrees) en Cordes (68. Stefan Bojer).
TuRa 07 Westrhauderfehn: Bunger; Meyer, Fischer, Matthis Buscher (70. Kruse) en Malchus; Malte Eucken, Wessling, Ole Eucken (79. Douwes) en Lenard Buscher; Sorge (60. Colak) en Lünemann.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...