vrijdag 14 september 2018

Genieten geblazen van Wessel Klijnstra: behendige flankspeler knakt Noordster

Met zowel Noordster als SC Stadskanaal wil het tot nu toe nog niet echt vlotten als naar de prestaties wordt gekeken en dus hadden ze er beide wel baat bij nog eens te oefenen voordat het echte werk gaat beginnen. Gisteravond was daar een prima gelegenheid voor. In plaats van te trainen speelden beide ploegen in Oude Pekela op een bijveldje tegen elkaar. Een prima veld overigens; na de droogte lijkt dit veld klaar te zijn voor een nieuw seizoen. Noordster en SC Stadskanaal draaien langzaam warm en leken de doelpunten keurig over de twee speelhelften te verdelen, maar de gasten wonnen. Youngster Wessel Klijnstra had daarin een belangrijke rol door twee keer te scoren.

Tot aan de thee toonde de zondag tweedeklasser zich voetballend al beter dan de gastheren, maar drukte dat niet in doelpunten uit. Sterker: goaltjesdief Kees Dun was er in de derde minuut al als de kippen bij door 1-0 te maken. SC Stadskanaal-doelman Rick Arends debuteerde en wist meteen hoe goed Dun is al kon hij er weinig aan doen. Daarna bleken de blauwhemden voetballend de betere en Noordster vooral fysiek de betere. Het tempo lag evenwel laag en dus kwamen er maar weinig kansen. Na een krap half uur spelen scoorde de thuisploeg echter de 2-0 door wederom Dun. Een goal uit het niets, want een vrije trap belandde achter Arends.

Het bleek de ruststand. Een stand waar Noordster iets te veel mee kreeg. Na de thee keerde de wedstrijd en daar waar SC Stadskanaal voor rust al had moeten scoren door onder meer Jeffrey Bakker was diezelfde Bakker er na tien minuten in het tweede bedrijf er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te maken. Daarna werd het tijd voor Wessel Klijnstra, een jonge linksbuiten die zich vorig seizoen al enkele keren liet gelden en het publiek liet zien dat hij echt kan voetballen. Dat deed hij gisteravond ook. Hij lijkt wel een ouderwetse linksbuiten die nog een mannetje kan passeren en nog een goed schot heeft ook. Nadat Klijnstra een schot van afstand niet tot doelpunt zag gepromoveerd scoorde hij na iets meer dan een uur spelen de 2-2 en een dik kwartier voor tijd maakte hij zelfs de winnende. Het had anders kunnen lopen, want vlak voordat Bakker de 2-1 maakte had Noordster een grote kans de 3-0 te maken. Nadat de ploeg van oud-prof Gerard Wiekens een groot aantal basisspelers, waaronder Dun, miste ging het bergafwaarts met de dadendrang van Noordster. Al deed Wiekens’ ploeg in de slotfase nog bijna iets terug. Het was en bleef de avond van Klijnstra.

Noordster-SC Stadskanaal 2-3
Scoreverloop: 3. Dun 1-0 29. Dun 2-0, 55. Bakker 2-1, 63. Klijnstra 2-2, 73. Klijnstra 2-3.

Scheidsrechter: Hadders.