zaterdag 1 september 2018

SJS scoort op cruciale momenten en verslaat SETA

Het was vanavond een echte derby op sportpark Schoolstraat in Musselkanaal. SETA speelde er tegen SJS. Mussellkanaal tegen Stadskanaal dus en zaterdag vijfde tegen zaterdag vierde klasse. Ook was de inzet: kan SETA het SJS zoals enkele jaren geleden lastig maken of misschien wel winnen van de titelkandidaat uit Stadskanaal? Het antwoord kwam al vrij gauw, want het werd een ‘nee’, hoewel de blauw-witten bleven gaan. Echt gevaarlijk werd de ploeg niet. SJS scoorde al na twee minuten de 0-1, kwam op slag van rust op 0-2 en door een foutje van doelman Patrick van der Werff van SETA werd het 0-3. In de slotfase kwamen de Musselkanaalsters terug tot 1-3.

Die treffer was absoluut verdiend te noemen, want SETA bleef maar gaan hoewel de ploeg op een ruimere achterstand gezet zou kunnen worden. Voor de rust niet heel veel kansen voor SJS, maar wél het betere spel dat zich kon kwalificeren als zakelijk, verzorgd en effectief. Jan Springer liet zijn grote waarde weer eens zien: twee goals voor rust en één na rust. Al koppend scoorde Springer al heel vroeg de 0-1. SETA schakelde niet goed om nadat een aanval niet beloond werd en de kopbal van Springer werd tot doelpunt gepromoveerd. Heel SETA stond erbij en keek ernaar, want het was toch een prima aanval? Dat was het ook, maar juist daar waar het voetbal van de thuisploeg er bij vlagen nog wel redelijk uitzag werden er juist veel fouten gemaakt. Voor SJS dat over een aantal ervaren krachten beschikt was het dan wel erg eenvoudig om iets goeds te doen. Springer deed dat, maar ook rechtsback Ronald Zuidema die een sterke wedstrijd speelde en zijn tegenstander geen kans gaf. Het gold ook voor SETA-speler Dylan de Wit die als mandekker een ruime voldoende haalde. Hij zorgde er mede voor dat de voorsprong van de Stadskanaalsters niet verder opliep. Dat Springer in de 44ste minuut de 0-2 maakte was dan wel onnodig, hij viel wel en het zag er voor de thuisploeg een stuk minder draaglijk uit. Toch was de stand van 0-2 halverwege een verdiende voorsprong.

In de tweede helft kwam er al rap een treffer bij. Jan Springer profiteerde van een keepersfout van doelman Patrick van der Werff van SETA. Met al zijn ervaring greep de keeper mis en een spits van het kaliber Springer maakt daar dan dankbaar gebruik van. Daarna was het SJS dat nog een paar beste kansen kreeg er nog een paar te maken, maar de formatie van trainer Willy Kral bleef redelijk overeind. David Yüksel scoorde drie minuten voor tijd de 1-3 en redde daarmee de eer voor zijn ploeg. SETA had daarna nog de kans de 2-3 te maken, maar slaagde niet in die missie. SJS won uiteindelijk terecht en begon prima aan het bekertoernooi dat volgende week wordt vervolgd.