dinsdag 2 oktober 2018

SV Langen lijkt draai te hebben gevonden: 2-1 thuiszege op SpVgg. Brandlecht-Hestrup

Het lek lijkt eindelijk boven voor SV Langen: de Bezirksligist uit Niederlangen startte nog wel voortvarend aan de competitie door met 7-0 van VfL Herzlake te winnen. Hierbij moet gezegd dat VfL Herzlake stijf onderaan staat. Daarna ging het mis: de geel-zwarten van SV Langen behaalden uit de volgende zes wedstrijden, maar drie punten en dus zakte de ploeg naar een bijna degradatieplaats en dat is nu net wat de ploeg zo onwaardig is. De runner-up van vorig seizoen (vijfde in de Bezirksliga 3) zou ten minste de prestatie van vorig seizoen kunnen evenaren, maar leek er ver vandaan. Gisteravond werd eindelijk weer eens gewonnen: op eigen veld werd het 2-1 tegen SpVgg. Brandlecht-Hestrup.

Bijna acht weken moesten ze op een overwinningen wachten, het fanatieke thuispubliek van SV Langen, maar eindelijk was ie daar dan. Een dik en dik verdiende overwinning van de ploeg die aansloot bij de middenmoot (tiende) en verder omhoog kan kijken. Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens, maar vorig seizoen volgde de ommekeer toen er van Blau-Weiss Dörpen werd gewonnen. Bijna twee weken geleden speelde SV Langen tegen de hoogvlieger gelijk, maar zat winst er absoluut in. Het kan dus een kopie van vorig seizoen worden: toen een matige start en een positief breekpunt tegen Blau-Weiss Dörpen en daarna een aantal overwinningen en heel snel stijgen op de ranglijst. Dat ze het nu ook zo willen behoeft geen uitleg.

Het spel moet dan wél verbeteren, maar winst is winst en dus waren ze blij in Niederlangen. Honderdvijftig toeschouwers meldden zich ondanks Bayern München-Ajax toch nog op het knusse sportpark. Veelal aanhangers van de thuisploeg die er weer een gezellige avond van maakten. Ze moesten echter lang wachten tot hun ploeg scoorde. Ze hadden dat voordat de eerste treffer werd gemaakt al lang en breed kunnen doen. Kansen genoeg, maar het vizier niet op scherp. De eerste treffer werd in de 44ste minuut geproduceerd. Max Heuermann vloerde op dat moment Langens scherpschutter Martin Raming-Freesen. Specialist Louis Hebbelmann mocht vervolgens vanaf elfmeter aanleggen en ramde de bal tegen de touwen. De gasten dachten dat de scheidsrechter voor de rust zou fluiten en geloofden het zichtbaar wel, want dertig seconden later kon de tweede treffer van SV Langen al worden gemaakt. Na goed aangeven van uitblinker Stefan Raming-Freesen scoorde Oliver Holthaus de 2-0. Dat dat dik verdiend was begreep iedereen.

SV Langen schroefde het tempo in de tweede helft flink op, kreeg logischerwijs ook meer ruimte en had de 3-0 een aantal keren voor het uitzoeken. De omroeper riep om dat het tweede team met 3-0 voor stond en een toeschouwer grapte meteen dat het eerste dat ook gaat doen. Het gebeurde jammer genoeg voor hem niet. Sterker: hoeveel beter SV Langen ook was, het was SpVgg. Brandlecht-Hestrup dat dertien minuten voor tijd scoorde. De Langener goalie Florian Friedrich zag dat Max Heuermann hem passeerde. Totaal tegen de verhouding in en wat maakte SV Langen het zichzelf onnodig moeilijk. En het werd daarna nog even knap spannend. Bijna viel de 2-2 nog, maar de veel meer verdiende 3-1 had ook nog kunnen vallen. Feit is dat SV Langen op de weg terug is. Ze raken er niet gauw in paniek en de ploeg zal normaal gesproken nog flink op de ranglijst gaan stijgen.


SV Langen-SpVgg. Brandlecht-Hestrup 2-1
Scoreverloop: 44. Hebbelmann 1-0 (strafschop), 45. Holthaus 2-0, 77. Heuermann 2-1.
Scheidsrechter: Kampling (Herbrum).
Toeschouwers: 150.

SV Langen: Friedrich; Czolbe, Otten, Ameln en Von-Drehle; Markus Raming-Freesen (90. Schubert), Stefan Raming-Freesen en Gerd Raming-Freesen; Holthaus en Hebbelmann; Martin Raming-Freesen (90. Fischer).
SpVvg. Brandlecht-Hestrup: Kevin Verwold; Füllgraf, Lars Feldkamp en Herms (81. Hartger); Raabe (59. Gerwin Verwold) en Steffen Feldkamp; Heuermann en Guido Feldkamp (67. Dobbe); Tacke en Hüer.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...