vrijdag 12 april 2019

SV Surwold drukt Raspo Lathen dieper in dal

Het voetbal was gisteravond niet al te best in een van de thuishavens van SV Surwold, namelijk op Sportplatz Börgermoor. Het resultaat voor de Surwolders des te beter: 3-2 winst tegen Raspo Lathen dat nog maar net boven de gevarenzone in de Möbel Wilken Kreisliga staat. SV Surwold was na afloop dan ook dolblij met de magere, maar licht verdiende overwinning. Die ploeg staat nu negen punten los van ‘de streep’ en met nog negen wedstrijden te gaan is een goede stap richting lijfsbehoud gezet.

Een must ook voor de formatie van trainer Jürgen Brelage. Immers, vorig seizoen nog Bezirksligist, het niveau waar de ploeg die jaar lang steeds net in bleef. Een niveautje te hoog zo bleek, maar degraderen naar de 1. Kreisklasse is niet wat de ploeg wil en daarvoor zijn de groenhemden ook te goed. Tijdens het duel tegen Raspo Lathen was dat overigens niet te zien en had het ook maar zo 3-3 kunnen worden. Nils Krüger was namelijk de man die zich onsterfelijk had kunnen maken aan de kant van de gasten, ware het niet dat hij na een uur spelen een strafschop miste. In de eerste helft deed hij het nog zo goed door wél vanaf de stip raak te schieten en de – op dat moment – 2-1 voorspong te bewerkstelligen. Tot die 3-3 kwam het nooit en eigenlijk verdienden de bezoekers dat na de misser ook niet meer. SV Surwold was de betere ploeg en heeft in Niklas Jansen een rasvoetballer in huis, een man ook die ontzettend belangrijk is voor de – inmiddels- nummer acht van de ranglijst. Dat bewees hij wel in de slotfase toen hij maar net de 4-2 miste. Bovendien is hij de Frenkie de Jong van SV Surwold en begint alles bij hem. Tot aan de thee was hij ook belangrijk en was het na vijf minuten spelen al 1-0 voor zijn ploeg: Carsten Schulte, een van die andere publieksspelers bij de Surwolders, scoorde. Daarna was het de beurt aan Raspo Lathen: eerst was het Henrik Hermes die in de zestiende minuut scoorde en drie minuten later schoot Krüger een strafschop binnen nadat Tim Gerdelmann licht werd geraakt en slim tegen de grond ging.

Daarna was het toch echt de beurt aan Niklas Jansen. Jansen kan zeker twee klassen hoger acteren, maar speelt bij de club in zijn dorp en wil daarmee zo goed mogelijk presteren. Bij de twee treffers die zijn ploeg nog voor het einde van de eerste speelhelft maakte was hij nauw betrokken. Na iets meer dan een half uur spelen schoot David van der Pütten, de zoon van assistent-trainer en oud-SV Meppen-speler, Martin, raak. Drie minuten daarna kon Zvonimir Zivkovic van dicht bij intikken en dus stond de thuisploeg ineens met 3-2 voor.

Het ging allemaal erg rap en het was eigenlijk het gevolg van slecht voetbal, niet goed verdedigen en veel te veel ruimte aan de tegenstander laten. Ook was er nog eens veel balverlies en omdat beide ploegen niet wilden verliezen bleef het tot aan de rust leuk om te zien. Daarna ging het anders en was er na de gemiste strafschop niet veel meer te genieten. Of het moet al de mooie ondergaande zon zijn geweest. Hoe dan ook was SV Surwold erg blij en deert het de ploeg niet hoe ze aan de drie punten zijn gekomen. En ze hebben nog gelijk ook in het Surwoldse. Raspo Lathen mag nu elke week een finale gaan spelen met als inzet klassenbehoud. Met een aantal uitstekende, creatieve spelers moet het mogelijk zijn.

SV Surwold-Raspo Lathen 3-2
Scoreverloop: 5. Schulte 1-0, 16. Hermes 1-1. 19. Krüger 1-2 (strafschop), 31. Van der Pütten 2-2, 33. Zivkovic 3-2.
Scheidsrechter: Berghoff.
Toeschouwers: 100.

SV Surwold: Wissmann; Lohmann, Jonas Korte en Hegerkamp; Granovski en Siemer; Niklas Jansen en Van der Pütten (51. Pohlmann); Zivkovic (69. Böggemann), Thorsten Jansen (79. Felix Korte) en Schulte.
Raspo Lathen: Perk, Cordes, Frank Gerdelmann, Wieborg (69. Krömer) en Klaßen; Hermes, Friesen, Möhlenkamp (46. Böwer) en Sebastian Wübben; Tim Gerdelmann en Nils Kröger (63. Janßen).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...