donderdag 30 mei 2019

VKW uiterst effectief naar volgende ronde nacompetitie

Afgelopen zondag stond het duel VKW-GOMOS in de zondag eerste klasse F op het programma. De gasten wonnen met maar liefst 4-1 en plaatsten zich net als de Westerborkers voor de nacompetitie voor een ticket in de hoofdklasse. Gisteren stond het duel wederom op het programma. Wederom in Westerbork. Deze keer won de thuisploeg wél, zij het zeer geflatteerd met 3-0.

Het is een enorme sensatie dat beide ploegen zich voor het toetje van het seizoen plaatsten, maar het was absoluut verdiend. Voor VKW zat er nog veel meer in; de ploeg streed lang voor de titel, maar verspeelde die in het slot van de competitie door vier keer op rij te verliezen. GOMOS kende eveneens een topseizoen. De formatie uit Norg speelde net als vorig seizoen net als VKW in de tweede klasse en werd daarin kampioen en eindigde in de eerste klasse als vierde. De wapens van beide ploegen? Een zeer sterke aanval en een erg solide ploeg en ook ingespeelde teams met jongens die al jaren samenspelen. Het kan dus nog steeds op hoog niveau dat er met veel eigen jeugdspelers wordt gepresteerd.

VKW wist natuurlijk dat het anders moet dan afgelopen zondag, maar bakte er niet gek veel van tot aan de rust. Het gold ook voor GOMOS. Veel balverlies, slechte passing en onrustig spel. Na een kwartier spelen kwamen de Westerborkers wél aan de leiding. Goalgetter Anjo Willems benutte een van de sporadische kansen. Daarna hield het aantal kansen niet over en hadden de gasten absoluut de 1-1 verdiend. Robert Elsinga miste een grote kans.

In de tweede helft werd het niveau van de wedstrijd beter en kwamen de Börkers al na acht minuten op 2-0. Een vrije trap van verdediger Thijs Uineken belandde in het doel van de bezoekers en dus leek het al beslist. Daarna volgde echter een fase waarin de thuisploeg gas terug nam en de gasten liet komen. Ook een kwaliteit van de geel-zwarten die onder leiding van scheidend trainer Wim Bakering aardig voor de dag kwamen en de aansluitingstreffer verdienden. Eigenlijk nog wel meer, maar de bal wilde er niet in. VKW kwam ook voor het doel van GOMOS, maar was minder gevaarlijk dan de Norgers en besliste de wedstrijd ook nog eens in de dying seconds. Roy Hutter was de maker van de 3-0 en dus gaat VKW verder in de nacompetitie. Komende zondag kruist de ploeg de degens met hoofdklasser De Bataven. De wedstrijd wordt in het Gelderse Gendt gespeeld, de plaats waar De Bataven vandaan komt. VKW-trainer Bas Nibbelke heeft vaker met zijn ploeg verrast en waarom zou dat zondag niet kunnen? De naar HOC vertrekkende oefenmeester heeft er in ieder geval erg veel zin in.

VKW-GOMOS 3-0
Scoreverloop: 15. Willems 1-0, 53. Uineken 2-0, 90. Hutter 3-0.
Scheidsrechter: Winkel.
Toeschouwers: 500.

VKW: Mulder; Gerding. Veen, Wouter Baardink en Uineken; Andresen, Oosterhof, Tim Baardink en Vermeulen; Kanon (65. Nijstad) en Willems (78. Hutter).
GOMOS: Koning; Meursing, Klok, Sloots en Koolen; Slachter, Van Esch, Drenth (65. Krause) en Jannes Siegers (84. Jan Harm Siegers); Elsinga en Adams.

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...