donderdag 23 mei 2019

SV Meppen II kan nog steeds kampioen worden na ruime overwinning op Concordia Emsbüren

Het kampioenschap in de Bezirksliga 3 in Weser-Ems gaat nog tussen twee ploegen: Union Lohne en SV Meppen 2. De Eemslanders uit Meppen stonden een punt achter de formatie uit Bentheim en met nog twee wedstrijden te spelen is het dus ongemeen spannend. Gisteravond speelde het ‘Nachwuchsteam’ van de 3. Ligist op eigen veld tegen Concordia Emsbüren dat streekgenoot van Union Lohne is. De promovendus had nauwelijks iets in te brengen en ging kansloos onderuit: 5-1.

Twintig minuten lang hielden ze stand, de spelers van trainer Wolfgang Jager. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. De Nederlandse spits, Niels Grevink, maakte na 23 minuten spelen zijn eerste van drie treffers op een van de bijvelden van de Hänsch Arena. Een stokoud veld met dito staantribune en bankjes, maar het heeft zijn charme en het tweede van SV Meppen doet het er goed. Sterker: de blauwhemden verloren er dit seizoen geen duel. Op een gelijkspel na werden zelfs alle wedstrijden gewonnen. En dus is het terecht dat de ploeg meedoet voor de titel. Een goed team dat SV Meppen met jonge, talentvolle spelers en een paar krachten die ervaring in de Landes- en Oberliga hebben. Het geldt ook voor Union Lohne dat ondanks het vertrek van sterkhouder en topscorer Sergen Dönmez blijft scoren en winnen. Zo ook drie weken geleden toen SV Meppen II er met 2-1 verloor. Het hakte er goed in, maar beide ploegen geven elkaar weinig toe. SV Meppen II is nu weer even koploper met twee punten meer dan de club uit Lohne. Volgende week woensdag kan de nummer twee de koppositie heroveren en bij nog een winst zijn de Bentheimers kampioen. Nee, SV Meppen II heeft het niet in eigen hand, maar heeft er alles aan gedaan zo goed mogelijk voor de dag te komen. Zo is het doelsaldo goed opgekrikt en liet Niels Grevink zijn waarde zien. De Ter Apeler kwam over van Blau-Weiss Dörpen dat zich halverwege het seizoen terugtrok uit deze competitie.

Grevink was de man van de wedstrijd met drie mooie treffers: de 1-0 was belangrijk en dat waren later ook de 4-0 en 5-0 die de boomlange speler maakte. Voor rust zag hij dat teamgenoot Junior Raczak Kone de 2-0 maakte en op slag van rust verschalkte Leon Kugland doelman Thorsten Sabel van de club uit Emsbüren heel knap. De sluitpost baalde als een stekker en gaf net als een teamgenoot van hem aan dat de tegengoals niet nodig waren. Er zat wat in, maar ze verdedigden wel erg slecht en de gastgevers speelden bij vlagen frivool en daar waren de gasten niet tegen bestand.

De bezoekers kregen aan het begin van de tweede helft nog een tik te verwerken toen Grevink er dus nog twee maakte. De 5-0 was een rebound na een door hem genomen strafschop. Daarna lieten de Eemslanders de teugels duidelijk vieren en werd ook veelvuldig van positie gewisseld. Het leek wel of ze aan het testen waren. De bezoekers kwamen daarna prima voor de dag en kwamen door Oliver Ackerman terug in de wedstrijd voor zover daar nog van kon worden gesproken. Even eerder moest SV Meppen II-verdediger Bernd Krüssel de wedstrijd met een rode kaart verlaten. De scheidsrechter oordeelde ‘rood voor een doorgebroken speler’. Krüssel was het er absoluut niet mee eens en liet dat merken en maakte daarna maar dat ie wegkwam en sprong over de boarding. Hij had een punt, want ging puur voor de bal. Hoe dan ook moest zijn ploeg met tien man verder. Daardoor had Concordia Emsbüren het iets gemakkelijker en hadden er zeker nog twee kunnen maken. De thuisploeg had het vizier duidelijk niet op scherp en hadden er ook nog een aantal kunnen maken, maar voor de 5-1 hoeft de ploeg zich zeker niet te schamen.

SV Meppen II-Concordia Emsbüren 5-1
Scoreverloop: 23. Grevink 1-0, 28. Kone 2-0, 45. Kugland 3-0, 50. Grevink 4-0, 55. Grevink 5-0, 65. Ackermann 5-1.
Rode kaart: 64. Krügger (SV Meppen II).
Toeschouwers: 100.
Scheidsrechter: Schoppe.

SV Meppen II:  Hermsen; Dosquet, Wulkotte, Krüssel en Kugland; Schumacher (69. Buitys), Hopp (53. Gill), Holt en Berens; Kone (69. Abou Diwan) en Grevink.
Concordia Emsbüren: Thorsten Sabel; Humbert, Enking, Hoppmann en Ackermann; Küpker (46. Egbers), Niehof, Albers, en Michael Sabel (69. Berning); Koussaybani en Schüring (67. Korte).

Franse vedettes maatje te groot voor de Belgen

Afgelopen woensdagavond begon het EK-kwalificatietoernooi voor landen met spelers jonger dan negentien jaar. In Assen nam Frankrijk het op t...